ENERGI

Vestre oppfordrer Rec Solar til nye fastpris-forhandlinger med kraftselskaper

Det blir ingen krisehjelp til Rec Solar med det første, men næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) oppfordrer selskapet til å forhandle med kraftselskapene. 

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte ledelsen og tillitsvalgte i Rec Solar i Kristiansand mandag.
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte ledelsen og tillitsvalgte i Rec Solar i Kristiansand mandag. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB
22. aug. 2022 - 11:04

– Jeg har gjennom helgen vært i kontakt med kraftselskapene, som har sagt seg villig til å sette seg ned og forhandle med Rec Solar, sa Vestre da han kom ut fra Rec Solar i 10.30-tiden.

Han hadde da møtt ledelsen og tillitsvalgte i solcellebedriften i om lag en time og betegnet møtet som godt.

Solcelleselskapet fikk i vår tilbud om gunstige fastprisavtaler på strøm fra både Agder Energi og Statkraft, men eierne takket nei.

– Selskapet skal selv få svare på hvorfor de takket nei. Det er ulike grunner til hvorfor de valgte det. Nå er det viktig at kraftselskapene kjenner sin besøkelsestid, sa Vestre.

Det kom ingen lovnader om støtte fra regjeringen.

– Vi var her først og fremst for å lytte. Vi jobber i to spor, både for at flere kraftselskaper kan tilby så gunstige fastprisavtaler som mulig, og tiltak med LO og NHO. Jeg vet ikke om de vil treffe Rec Solar, det er for tidlig å si, sa Vestre.

– Nå må selskapet sette seg ned med kraftselskapet og diskutere muligheten for gunstige maksprisavtaler, sa han.

Han understreket at bedriften har mange viktige arbeidsplasser både i Kristiansand og i Porsgrunn.

Solcelleselskapet Rec Solar har besluttet å midlertidig stanse produksjonen fra 3. september som følge av de høye strømprisene.

Nyttårshelgen må beboere og reisende på Sørlandet være forberedt på krevende forhold når det kan komme opptil én meter snø.
Les også

Advarer bilister: Opptil én meter snø på Sør- og Østlandet

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.