BYGG

Veidekkesjefen innrømmer samarbeid

ENIG: Konsernsjef Terje Venold i Veidekke sa onsdag at det var tydelig at det har forekommet prissamarbeid, men hevder ledelsen ikke visste om det.
ENIG: Konsernsjef Terje Venold i Veidekke sa onsdag at det var tydelig at det har forekommet prissamarbeid, men hevder ledelsen ikke visste om det. Bilde: Joachim Seehusen
27. jan. 2011 - 07:13

– Det er helt tydelig med det som har fremkommet i reportasjene at det har forekommet ulovlig prissamarbeid. Det var det som var bakgrunnen for at vi for ett år siden gikk til Konkurransetilsynet, sier Venold til NRK.

Les også: – Mafiatilstander i asfaltbransjen

Kjente ikke til

Han avviser imidlertid at noen i konsernledelsen har visst om prissamarbeidet, noe den tidligere medarbeideren i Kolo Veidekke påstår.

– Det er ingen som kjenner til denne saken. Det er jeg helt sikker på, sier han.

Konsernsjefen sier at han selv først fikk vite om saken i fjor i forbindelse med opplysningene som gjorde at de kontaktet Konkurransetilsynet.

I konflikt

Venold mener at den tidligere distriktssjefen i Kolo Veidekke som sto fram i Dagsrevyen tirsdag, ikke er en troverdig kilde fordi han er i konflikt med sin tidligere arbeidsgiver.

– Opplysningene kommer fra en person som Veidekke har fått rettens medhold i å avskjedige og som dessuten er under etterforskning for utpressingsforsøk på flere millioner kroner, sier Terje Venold.

Mer asfaltbråk: <br/> Påstår ulovlig oppkjøp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.