BYGG

Veidekke slipper millionbot

SLIPPER Å BETALE: Veidekke skriver i en børsmelding at de blir fritatt overtredelsesgebyr forutsatt videre samarbeid med Konkurransetilsynet. Konsernsjef Terje Venold ser alvorlig på saken.
SLIPPER Å BETALE: Veidekke skriver i en børsmelding at de blir fritatt overtredelsesgebyr forutsatt videre samarbeid med Konkurransetilsynet. Konsernsjef Terje Venold ser alvorlig på saken. Bilde: Joachim Seehusen
17. okt. 2011 - 11:29

Veidekke slipper å betale bot for ulovlig prissamarbeid i den såkalte asfaltsaken som ble kjent i mediene i 2010.

Forutsetningen for at Veidekke slipper boten er at selskapet fortsatt samarbeider med Konkurransetilsynet og ikke har gitt feilaktig informasjon, skriver Veidekke i en børsmelding mandag.

Les også: – Kan være grov uaktsomhet

Forutsetter samarbeid

Konkurransetilsynet holder pressekonferanse om saken klokken 12.30 mandag og vil ikke uttale seg om saken før pressekonferansen.

I børsmeldingen fra Veidekke skriver selskapet at «Konkurransetilsynet har varslet at Veidekke vil bli fritatt for et overtredelsesgebyr på 270 millioner kroner, forutsatt at Veidekke fortsatt samarbeider fullt ut med Konkurransetilsynet og det ikke fremkommer opplysninger som tilsier at Veidekke har gitt tilsynet villedende eller uriktig informasjon.»

– Mafiatilstander i asfaltbransjen

Les også: Veidekkesjefen innrømmer samarbeid

Svært alvorlig

Det var Veidekke selv som varslet Konkurransetilsynet om saken i januar 2010 etter å ha blitt gjort kjent med påstander om ulovlig samarbeid.

Veidekke ser svært alvorlig på saken, ifølge konsernsjef Terje R. Venold.

– Vi er skuffet over at dette kunne skje til tross for at vi gjennom flere år har satset betydelige ressurser på omfattende opplæring innenfor etikk og korrekt forretningsframferd, sier Venold.

Veidekkesjefen: Veidekkesjefen:– Det har vært en tøff belastning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.