DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vegvesenet leter etter direktør for drift og vedlikehold utenfor egne rekker

Søknadsfristen går ut mindre enn en måned før Vegvesenet gir fra seg driften av fylkesveiene.

Vegvesenet har lyst ut den siste divisjonsdirektør-stillingen. Vedkommende skal lede divisjonen for drift og vedlikehold.
Vegvesenet har lyst ut den siste divisjonsdirektør-stillingen. Vedkommende skal lede divisjonen for drift og vedlikehold. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
22. nov. 2019 - 15:04

Stillingen som direktør for drifts- og vedlikeholdsdivisjonen var den eneste som ikke var besatt da Vegvesenets nye organisasjonskart med fagdivisjoner og avdelinger var klart i september i år. Nå er stillingen imidlertid lyst ut. Søknadsfristen er satt til 9. desember, drøyt tre uker før Vegvesenet overlater driften og vedlikeholdet av fylkesveiene til fylkeskommunene.

Mens alle de andre divisjonsdirektørene er hentet fra andre lederstillinger i Vegvesenet, lyser Vegvesenet ut den siste direktørstillingen eksternt.

I en epost til Veier24 skriver pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Vegvesenet at dette var den eneste stillingen hvor det ikke var aktuelt med direkte innplassering av noen fra dagens ledelse.

– Denne stillingen med sitt innhold, er en ny stilling på dette nivået, hvor ikke rett/plikt-kriteriet har vært aktuelt, skriver Vinje.

Grunnen til at stillingen ikke blir lyst ut før nå, er at man har villet vente til Ingrid Dahl Hovland var på plass som ny vegdirektør, for å gi henne mulighet til å påvirke innholdet i stillingen og valget av hvem som skal ha den.

Les også

118 døde i trafikken i fjor: – Uoppmerksomhet er en medvirkende årsak i én tredel av dødsulykkene

– Får ikke konsekvenser

Vegvesenet håper å ha ansettelsen av den nye drifts- og vedlikeholdsdirektøren avklart så snart som mulig. Dersom vedkommende ikke er på plass før nyttår, vil det likevel ikke skape noen problemer for overføringen av drifts- og vedlikeholdsansvaret for fylkesveiene, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland til Veier24.

– Ansettelsesprosessen får ingen konsekvenser for overføringen. Stein Johansen er konstituert i direktørstillingen i dag, og han har både bred byggherre- og veierfaring fra Statens vegvesen, sier Hovland.

Drifts- og vedlikeholdsdivisjonen skal ha hovedkontor i Tromsø, og det blir også arbeidsstedet til den nye divisjonsdirektøren. Imidlertid vil bare tre av de ti avdelingene som sorterer under divisjonen, holde til her.

Les også

Veimerking i Viken: Ze Bra Vei lavest i pris på to kontrakter 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.