ENERGI

Vedum gir opp fastpris på strøm fra årsskiftet

Både Sp- og Ap-politikere har tidligere varslet at husholdninger og bedrifter skulle tilbys fastprisavtaler for å sikre forutsigbarheten.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) klarer ikke å innfri løftet om fastpris på strøm for vanlige folk fra årsskiftet.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) klarer ikke å innfri løftet om fastpris på strøm for vanlige folk fra årsskiftet. Foto: Terje Pedersen/NTB
11. okt. 2022 - 07:38

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gir opp å få på plass fastprisavtaler på strøm til vanlige folk fra årsskiftet, skriver Aftenposten.

Da finansministeren i slutten av juni sendte ut forslaget om endringer i grunnrenteskatten på høring, var målet at kraftleverandørene skulle kunne tilby fastprisavtaler fra årsskiftet.

Både Sp- og Ap-politikere har i ulike sammenhenger varslet at både husholdninger og bedrifter skal tilbys avtaler om fastpris for å sikre forutsigbarheten, men nå er målet foreløpig skrinlagt, skriver avisen.

Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett for neste år:

«På bakgrunn av høringsinnspillene legger departementet til grunn at det kan være krevende å etablere langsiktige standard fastprisavtaler for strøm til forbrukere på de samme premissene som skal gjelde for næringsdrivende», heter det.

– Det viser at regjeringen ikke evner å regulere kraftmarkedet politisk på en måte som er god nok for husholdningene, sier Sofie Marhaug, Rødts talsperson i energispørsmål.

SVs energitalsperson Lars Haltbrekken mener Vedum må se på forslaget fra SV, der staten kjøper inn større mengder med kraft og selger til videre til forbrukere med fastprisavtaler.

– Staten vil ha større muligheter til gunstige priser enn vi som hver enkelt forbruker har, sier Haltbrekken.

Mari Sundli Tveit mener forskningsbasert innovasjon er avgjørende å løse utfordringer i den offentlige sektoren. 
Les også

46 millioner til forskning i offentlig sektor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.