SAMFERDSEL

Våren har kommet: Her er en ni meter høy brøytekant

Vegvesenet la ut fotobevis på Twitter.

Vegvesenet melder om ni emter høye brøytekanter under vårbrøytinga i år. Hele brøytekanten fikk ikke plass i dette bildet, men kan sees nederst i artikkelen.
Vegvesenet melder om ni emter høye brøytekanter under vårbrøytinga i år. Hele brøytekanten fikk ikke plass i dette bildet, men kan sees nederst i artikkelen. Bilde: Statens vegvesen
21. mai 2015 - 16:12

Lørdag 23. mai skal trafikken settes i gang på fjellovergangen mellom Brokke i Setesdal og Suleskar i Sirdal, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

I den anledning har de begynt å frese seg gjennom veien. Resultatet kan du se i bildet under: Ni meter høye brøytekanter.

Les også: Dette er de 15 største veiprosjektene i Norge

35 kilometer skal klargjøres

– Vi skal klare å frese gjennom vegen i løpet av fredag, og så har vi formiddagstimene på lørdag til finpuss etter nattens vind og snø, sier Haugen. Begge minner om at brøytekantene er mange meter høye, sikten er derfor dårlig og trafikantene bes kjøre etter forholdene, sier byggeleder Pål Arnfinn Haugen.

Fylkesveg 337 fra Brokke i Setesdal i Aust-Agder til fylkesveg 987 i Suleskar i Sirdal i Vest-Agder er vinterstengt hvert år. Fylkesmannen har da også vedtatt at det ikke kan brøytes gjennom vernesonen vinterstid, blant annet av hensyn til villreinen, opplyser vegvesenet.

Strekningen som skal klargjøres i helgen er totalt 35 kilometer lang.

Kart: Kart: Her kommer de nye veiene

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.