SKIP

Vard bygger enda et ekspedisjonsskip for tysk rederi

Det tyske rederiet bestiller det tredje cruiseskipet i Hanseatic-serien med Vard 6 07-design.

Hanseatic Spirit skal det nye femstjerners cruiseskipet med isklasse PC6 til Hapag-Lloyd døpes. Det får 120 kabiner med plass til totalt 230 passasjerer og et mannskap på 175
Hanseatic Spirit skal det nye femstjerners cruiseskipet med isklasse PC6 til Hapag-Lloyd døpes. Det får 120 kabiner med plass til totalt 230 passasjerer og et mannskap på 175 Vard

Vard Langsten er allerede i gang med å bygge to 139 meter lange og 22 meter brede cruiseskip for Hapag-Lloyd Cruises.

Hapag-Lloyd Cruises har bestilt to luksuscruiseskip på 138 meter med 230 passasjerplasser fordelt på 120 kabiner. Det tyske rederiet er ekstremt opptatt av kvalitet og har som eneste rederi fått karakter 5+ for sine to skip Europa og Europa 2.
Hapag-Lloyd Cruises har bestilt to luksuscruiseskip på 138 meter. Det tyske rederiet er ekstremt opptatt av kvalitet og har som eneste rederi fått karakter 5+ for sine to skip Europa og Europa 2. Bilde: Vard

De to første skal leveres henholdsvis neste vår og høst. Det tredje vil bli overlevert i andre kvartal 2021.

Fem stjerner

Skipene skal ifølge Hapag-Lloyd bygges med det mest moderne av tilgjengelig miljøriktig teknologi. Verken Vard eller rederiet opplyser imidlertid mer i detaljer hva det innebærer.

Rederiet skriver i en pressemelding at det blir femstjerners cruiseskip «kun for voksne». Det blir 120 kabiner med plass til totalt 230 passasjerer og et mannskap på 175. 

Administrerende direktør Karl J. Pojer i Hapag-Lloyd Cruises sier i pressemeldingen at rederiet  befester sin posisjon i luksussegmentet.

– Våre ekspedisjoner i femstjernerssegment er allerede en suksess og vi løfter oss opp i en ny ekspedisjonsklasse med de tre nye skipene, sier Pojer.

VARD 6 07

Type: Ekspedisjonscruiseskip

Verft: Vard Langsten

Lengde: 139 meter

Bredde: 22 meter

Dypgang: 5,6 meter

Bruttotonn: 15.650

Kabiner/suitere: 120  de fleste med balkong

Passasjerdekk: 7

Sengeplasser: 230 (199 på Antarktiske cruise og rundt Svalbard)

Mannskap: 175

Levering: 2019 (vår/høst) og 2. kvartal 2021

Is og tropevarme

Skipene får høyeste isklasse for passasjerskip, PC6, og bygges både for varme strøk og arktiske cruise. De utstyres med spa, gym og marina for vannsport.

Skroget skal bygges av Vard Tulcea i Romania.

Vard Langsten er også i gang med å bygge luksusskip for franske Ponant. Det første i en serie på seks ble levert i juni etter en dugnadsinnsats fra ansatte og underleverandører for å bli ferdig i tide.

Hanseatic Spirit skal seile til destinasjoner i både varme og kalde strøk med opptil 230 "voksne" passasjerer. Skipet på 139 meters lengde får syv passasjerdekk. Foto: Vard