BYGG

Utbyggere: Oslo har byggeklare tomter til bare 7.022 nye boliger

Plan- og bygningsetaten i Oslo opererer med at 27.000 ferdigregulerte boliger kan bygges ut i hovedstaden. Utbyggernes tall er 7.000.

Boligutbyggerne mener boligbyggingen i Oslo vil avta de neste årene på grunn av få ferdigregulerte tomter der det kan bygges nye boliger. På bildet ser vi boligbebyggelse på Helsfyr, Vålerenga og Ekeberg i Oslo.
Boligutbyggerne mener boligbyggingen i Oslo vil avta de neste årene på grunn av få ferdigregulerte tomter der det kan bygges nye boliger. På bildet ser vi boligbebyggelse på Helsfyr, Vålerenga og Ekeberg i Oslo. Foto: NTB
14. mars 2021 - 09:28

Alle er enige om at det må bygges flere boliger i Oslo. Men utbyggerne og kommunen er uenige om hvorfor det bygges for lite og hvor mange boliger som kan bygges. Plan- og bygningsetaten opererer med 27.000 regulerte, men ubygde boliger.

OMA, en interesseorganisasjon for de største utbyggerne, har gransket samtlige tomter i Oslo. De kom fram til at tomter til 7.022 boliger er realistiske for utbygging, skriver Aftenposten.

– Vi vil finne et tallgrunnlag vi kan samle oss om og unngå denne skyttergravskrigen, sier Kjell Kvarekvål, kommunikasjonsdirektør i JM, som er en av de største boligbyggerne.

Han sier det blir svært vanskelig å øke byggetakten i Oslo med en såpass liten reserve.

Tidligere byutviklingsbyråd Arild Hermstad (MDG) legger ikke skjul på at han mener mange snakker som om det er kommunen som skal fikse hele problemet med galopperende boligpriser.

– Jeg ønsker meg nye initiativer og nye planer. Vi trenger flere gode prosjekter for å sikre en grønnere og mer inkluderende by. Vi får håper at de høye prisene bidrar til flere initiativer. Og at det kan gå raskere, sier han.

Antall laks som døde ved norske oppdrettsanlegg, nådde rekordnivåer i fjor. Også gjennomsnittsdødeligheten er på vei oppover.
Les også

65 millioner laks døde i oppdrettsanlegg i fjor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.