FORSVAR

Militære kolonner gjennom Oslo fra onsdag ettermiddag

Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet. Fra onsdag ettermiddag vil dette merkes i trafikken i Oslo-området.

Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet.
Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
24. apr. 2024 - 13:01

– Kjøretøy og materiell vil bli transportert fra Drammen til Østerdalen på tog og på vei. Onsdag, torsdag og fredag kjøres flere kolonner fra Drammen på E18, gjennom Oslo på E18/E6 og mot Østerdalen på riksvei 3 fra Kolomoen, opplyser forsvaret i en pressemelding.

Det er ventet at den første kolonnen passerer gjennom Oslo tidlig onsdag ettermiddag. Hele transporten er planlagt slik:

* Onsdag 24. april: tidlig ettermiddag og sen kveld.

* Torsdag 25. april: i forbindelse med rushtid.

* Fredag 26. april: midt på dagen.

Andre trafikanter må beregne ekstra tid fordi militærkolonner kjører saktere enn vanlig trafikk. Veien kan bli stengt enkelte steder i kortere perioder.

De minner også om at militære kjøretøy ikke er så lette å få øye på, selv om de er store. De er merket med blått flagg på det forreste kjøretøyet, og grønt flagg på det bakerste. I mørket erstattes flaggene av blått og grønt lys.

I Tyskland har bataljonen blant annet trent på strid i bymiljø og bebygd område. Dette er ifølge Forsvaret viktig for beredskapen her hjemme.

Flere branner langs togskinnene skaper problemer på Østlandet. Store deler av togtrafikken påvirkes. Dette er et illustrasjonsfoto.
Les også

Store togproblemer etter brann langs skinnene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.