FORSVAR

USA: Video viser sammenstøt mellom amerikansk drone og russisk jagerfly

Det amerikanske forsvaret har offentliggjort en video som de hevder viser sammenstøtet mellom en amerikansk drone og et russisk jagerfly.

USA deler dronevideo. Kilde: U.S. European Command.
16. mars 2023 - 11:25

Det amerikanske militæret opplyser at det russiske jagerflyet kom borti propellen på dronen. Amerikanerne sier den fikk så store skader at de ble nødt til å styrte det førerløse flyet i Svartehavet. Hendelsen skjedde i internasjonalt luftrom tirsdag.

Videoen som det amerikanske forsvaret har offentliggjort, er filmet med et av kameraene på dronen. Bildene viser to klipp av russiske jagerfly som dumper drivstoff på den amerikanske MQ-9-dronen. I det andre klippet kom et Su-27-jagerfly borti dronen, ifølge det amerikanske forsvaret.

Øyeblikket når de to luftfartøyene støter sammen, kan imidlertid ikke ses på videoen. Årsaken er at kameraet sluttet å virke i rundt ett minutt, ifølge USAs militære. Når bildet er oppe igjen, kan en ødelagt propell skimtes.

Russerne har nektet alt ansvar for hendelsen, mens USA har anklaget dem for å ha opptrådt uansvarlig. Den amerikanske dronen ble avskåret fordi den nærmet seg russisk luftrom over Krim-halvøya, hevder det russiske forsvarsdepartementet.

Dronen befinner seg nå på mellom 1.200 og 1.500 meters dyp.

Mærsk stanser alle seilas i 48 timer etter nye angrep i Rødehavet. Her er et av rederiets konteinerskip utenfor Göteborg i 2013.
Les også

Dansk skip i Rødehavet angrepet to ganger på 24 timer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.