INDUSTRI

USA-bygget Think om ett år

Think-sjef Richard Canny håper å kunne starte produksjon av elbilen Think City i USA om et drøyt år fra nå.
Think-sjef Richard Canny håper å kunne starte produksjon av elbilen Think City i USA om et drøyt år fra nå. Bilde: Per Erlien Dalløkken
6. jan. 2010 - 11:52

Det kom fram da Think tirsdag presenterte planene om å etablere produksjon av elbilen i Elkhart nord i delstaten Indiana.

Les også: Think skal bygges i Indiana

Vises i Detroit

Think City skal lanseres i USA senere i år. Og går alt etter planen, starter produksjon av elbilen i første kvartal 2011.

Think planlegger å investere 43,5 millioner dollar (255 millioner kroner) i fabrikkbygg og monteringsutstyr. Kapasiteten skal ende på 20.000 biler i året.

– Thinks utvikling i Europa har gått svært raskt etter produksjonsstart i Finland og påfølgende salgsstart på slutten av fjoråret. Nå er tiden inne for å gjøre den samme jobben i det nordamerikanske markedet – og Indiana er et bra sted å starte, sier Think-sjef Richard Canny i en pressemelding.

Think City skal for øvrig vises fram på årets bilmesse i Detroit som starter i neste uke.

I løpet av de nærmeste dagene skal Think avgjøre hvor de skal etablere produksjon i USA, varsler selskapet nå.
Think City skal vises fram på bilmessa her i Detroit denne måneden. Think

Finsk Think til jul

Indiana

Når Think har valgt seg ut Indiana, handler det både om at delstaten ifølge selskapet er langt framme på såkalt cleantech, miljøvennlig teknologi. Dessuten har batteriprodusenten EnerDel, med morselskapet Ener1 som eier 31 prosent av Think, hovedkontoret sitt i Indianapolis.

– Avansert og ren teknologiproduksjon er en industri med en svært lovende framtid, og elbilen befinner seg i skjæringspunktet mellom framtidens bilindustri og framtidens energisektor. Vi er stolte over å være en del av denne utviklingen, og over å bidra til ny utvikling og nye investeringer i amerikansk bilproduksjon, sier Canny.

Ikke endelig avgjort

Samtidig understreker representanter fra eiersida i Think overfor Teknisk Ukeblad at det kun er planer om USA-etablering som nå er lansert. Det er ennå ikke fattet en endelig beslutning.

Det avhenger nemlig av hva slags insentiver de lykkes med å få, både fra delstaten Indiana, Elkhart County og ikke minst det amerikanske energidepartementet, DOE.

Herfra har Think søkt om lån gjennom det såkalte Advanced Technology Vehicle Manufacturing (ATVM) . Dette låneprogrammet har hittil bidratt med finansiering til både Nissan, Ford, Tesla og Fisker.

Les også: - Flaks med bilkrise

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.