PODKAST

Ukens podcast: Slik restaurerer de gamle krigsfly

Teknisk Sett gjester flymuseet i Bodø.

UKENS GJEST: Major Anders Utgård ved Flymuseet i Bodø.
UKENS GJEST: Major Anders Utgård ved Flymuseet i Bodø.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
10. aug. 2018 - 05:11

Norge har hatt god tilgang på gamle militære fly. Spesielt fra annen verdenskrig. Mange tyske fly falt ned over land, i sjøer og i havet.

Mye er selvfølgelig borte, spesielt delene som besto av aluminium og magnesium, men stålet er godt bevart fordi lettmetallet «ofret» seg. Ved flymuseet i Bodø gjøres det et betydelig arbeid for å restaurere gamle fly. Frivillige mekanikere og ingeniører har restaurering som hobby og gjør et uvurderlig arbeid på frivillig basis som ikke har vært mulig å finansiere på annen måte.

Sammen med TUs egen fly- og millitærnerd, journalist Per Erlien Dalløkken, har Teknisk Sett vært på besøk i restaureringsbua og sett på arbeidet. I denne podcasten snakker vi med major Anders Utgård om det frivillige arbeidet som utføres. Han er forsvarets sjef for museet og for flysamlingen på Gardermoen.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.