INDUSTRI

Toril Nag bytter beite: – Digital infrastruktur forandrer samfunnet, det trigger meg veldig

Etter å ha bygget opp televirksomheten i Lyse til å bli en gigant som utfordrer Telenor og Telia, blir Toril Nag seniorpartner i Hitec Vision.

Etter mange år i Lyse-konsernet, med ansvar for televirksomheten, går Toril Nag til Hitec Vision som seniorpartner, der hun skal jobbe med fornybar energi.
Etter mange år i Lyse-konsernet, med ansvar for televirksomheten, går Toril Nag til Hitec Vision som seniorpartner, der hun skal jobbe med fornybar energi. Foto: Odd Richard Valmot
2. mai 2023 - 17:14

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Få personer i norsk telebransje har blitt så kjent som konserndirektør for tele i Lyse-konsernet, sivilingeniør Toril Nag. Hun har stått på barrikadene og utfordret de to store aktørene. Det er vel ingen overdrivelse å si at hun og Altibox var de som fikk for alvor fikk fart på fiberutbyggingen helt hjem i stua til folk.

– Digital infrastruktur forandrer samfunnet, det trigger meg veldig, sier Nag.

Hun snakker varmt om likhetstrekkene mellom energiselskaper og teleselskaper og slår fast: Ikke klem et tre, klem en kraftmast!

For ett år siden sørget hun for å kjøpe Ice, som med Lyse i ryggen for alvor kommer til å bli det tredje nettet. Og nå, idet hun takker for seg, vil Altibox åpne fibernettet sitt for konkurrenter.

– You can’t fight customer preference, er hennes leveregel.

Mange vil nok beklage at Nag forlater Lyse, men hun går ikke langt. Fra i dag 2. mai blir hun seniorpartner i det Stavanger-baserte investeringsselskapet HitecVision. De har en rekke ulike fond innen både energi, industri og tele. Spesielt et eksisterende og et nytt fond for fornybar energi ser Nag på med stor interesse. Vekstpotensialet et stort, og det er samtidig mulig å gjøre en innsats for planeten.

Jobben hennes blir å finne de gode selskapene og ideene på fornybarområdet og sørge for å utvikle dem. Det er et viktig element av beredskap i energiforsyning, akkurat som det er i televirksomheten hun kommer fra. Dette snakker vi om i dagens podkast.

Teknisk sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.