ARBEIDSLIV

Tok sertifikat i hydraulikkRoald Nesheim er ansatt i ProSafe Drilling Services. Han har Gullfaks A som arbeidsplass.

Han kjente godt til de langvarige problemene med en traverskran på bop-dekk nord. Hydraulikkoljen ble overopphetet.

Det var vanskeligheter med samkjøring av hovedkrokene i kranen, noe som påvirket både sikkerhet og tempo i arbeidet med brønnutstyret.

I sin prosjektoppgave løste Nesheim begge problemene og forbedret samtidig vedlikeholdsprogrammet.

Arbeidet ble svært godt mottatt av oppdragsgiver, som kan påregne betydelige gevinster såvel økonomisk som sikkerhets- og miljømessig. For Roald Nesheim ble fagsertifikatet i hydraulikk selve kronen på verket. Fra før hadde han teknisk fagskole.

Den toårige utdanningen for fagsertifikatet er utviklet av Kompetansesenteret for Roterende Maskineri (KRM). Den gjennomføres i samarbeid med NKI Fjernundervisning og Statoils Opplæringssenter LOK.

Utdanningen tilfredsstiller det europeiske kompetansenivået for hydraulikere, CETOPs nivå 2. Den norske godkjenningen av kurssenteret gjøres av Hydraulikk-Pneumatikkforeningen.

Utdanningen kombinerer teori og praksis, med fagbrev eller relevant yrkespraksis som grunnlag. Noen av teorikursene er helt eller delvis kompetansegivende i henhold til læreplan for Teknisk fagskole. Den teoretiske delen baseres på fjernundervisning, mens de praktiske kursene går over to eller tre uker hvert år.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.