BRUER

To midlertidige bruer åpner i løpet av 48 timer, men Norsenga bru er ikke blant dem 

Midlertidig bru på riksvei 22 i Fredrikstad åpner for trafikk i løpet av 24 timer. Midlertidig bru for Tveit bru på E16 i Valdres åpner i løpet av 48 timer.

Snart kan den midlertidige brua over Moumbekken bru på riksvei 22 i Fredrikstad tas i bruk.
Snart kan den midlertidige brua over Moumbekken bru på riksvei 22 i Fredrikstad tas i bruk. Foto: Statens vegvesen
22. aug. 2022 - 13:53

Moumbekken bru (riksvei 22) og Tveit bru (E16) er blant de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt for trafikk i forrige uke i påvente av svar på hvorfor Tretten bru kollapset.

– Våre mannskaper har jobbet på spreng siden fredag med å få opp erstatningsbruer på riksvei 22 og E16, og allerede i løpet av de nærmeste par døgnene åpner de, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen i en pressemelding.

De midlertidige bruene blir lagt oppå de permanente, og de er øyeblikkelig på plass. Snart gjenstår bare asfaltering og bygging av tilførselsramper som er nødvendig siden de midlertidige bruene ligger litt høyere enn de permanente bruene.

I Fredrikstad får den midlertidige brua over Moumbekken bru to kjørefelt, mens Tveit bru i Valdres får ett felt og blir lysregulert.

Vurderer løsning for Norsenga bru

– Stengingen av Norsenga bru på E16 i Kongsvinger har stor innvirkning på trafikkavviklingen. Her er det saktegående trafikk, og langs omkjøringsveien er det en god del myke trafikanter. Vi ønsker derfor å sette inn ei reservebru også her, men her er det noen utfordringer, sier Gunnar Eiterjord i meldingen.

– Norsenga bru er hele 200 meter lang og trenger støtte midt under, men der går jernbanen. Dette gjør at vi ikke har funnet en løsning her enda, men vi ser fortsatt på muligheten for å sett inn ei midlertidig bru, sier han.

Omkjøringen for trafikken gjennom Kongsvinger går derfor fortsatt på fylkesvei 210, heter det i meldingen.

Anlegg Øst Entreprenør i gang med erosjonssikring av Ådalselva langs E16 nord for Hønefoss.
Les også

Sikrer E16-område: Håper å være ferdig før vårflommen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.