INDUSTRI

Teslas «ladeslange» kobler seg i kontakten helt på egen hånd

Enklere blir det ikke.

Tesla viser frem en ladeplugg som finner veien til ladeporten på egen hånd.
Tesla viser frem en ladeplugg som finner veien til ladeporten på egen hånd. Bilde: Tesla/skjermdump
Marius ValleMarius ValleJournalist
7. aug. 2015 - 08:24

Tesla tok til Twitter for å vise frem et nytt ladekonsept. Dette er et automatisk ladesystem, som inkluderer en ladekabel som finner veien til ladekontakten i bilen på egen hånd.

Telsa-sjef Elon Musk fortalte om dette på Twitter i fjor, og beskrev det som «en lader som automatisk beveger seg ut fra veggen og kobler til som en slange i metall».

Les også: Nå kommer endelig Teslas el-SUV

Slangen som finner frem selv

Bilprodusenten har nå publisert en video som viser det som antakelig er en prototype av systemet. Og ganske riktig ser dette ut som en slange som lukter seg fram til ladeporten helt på egen hånd.

Tesla har ikke sagt mer enn dette, så i skrivende stund er det ikke kjent om dette er et system de har planer om å få ut på markedet, og når det eventuelt skjer.

Det ville uansett gjort det endal litt enklere å få ladet bilen dersom det bare var å kjøre den inn i garasjen, og så fikset metallslangen resten selv.

Stor oversikt:Stor oversikt: Disse ladbare hybridene tar deg lengst

Alternativ til trådløs lading?

Et system det er mer sannsynlig at blir utbredt med det første, er trådløs elbillading. Det gjør det mulig å lade bilen bare ved å sette den fra seg på en parkeringsplass som tilbyr dette.

Det har eksistert systemer for trådløs lading av biler en stund, men det har krevd installasjon av tredjepartsutstyr på bilen.

Nylig kunngjorde den tyske kraftelektronikkprodusenten Brusa at de jobber med flere elbilprodusenter om å introdusere trådløs lading i nær fremtid, slik at dette trolig blir en standardfunksjon eller et ekstrautstyrvalg når man kjøper bil.

Les også: Du store kineser! Sjekk ut denne Tesla-klonen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.