ELBIL

Teslas folkemodell er i ferd med å slå den 50 år gamle rekorden til folkevogna

VWs salgsrekord fra 1969 er i ferd med å ryke. Nå ligger Tesla Model 3 an til å sette ny norsk salgsrekord.

Model 3 kan passere folkevognas 50 år gamle rekord.
Model 3 kan passere folkevognas 50 år gamle rekord.
24. sep. 2019 - 12:21

Tesla Model 3 fortsetter å flomme ut fra butikkene. Ifølge elbilstatistikk.no passerte den amerikanske elbilen 13.000 registrerte eksemplarer i formiddag. Fortsetter Tesla-leveransene i samme tempo ut året, vil Model 3 bli den mest solgte bilmodellen i Norge noensinne, uansett drivlinje, i løpet av ett og samme kalenderår.

Les også

51 nye før lunsj 

Allerede før klokken 12.00 i dag, tirsdag, ble det registrert 51 nye Model 3. 

– I forrige uke ble det registrert 435 stykk Tesla Model 3, sier avdelingssjef Pål Bruhn i Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Dermed har Tesla, allerede før tredje kvartal er over, solgt langt flere biler enn fjorårets bestselger Nissan Leaf gjorde i løpet hele 2018 (12.303 eksemplarer). 

Kan slå historisk rekord 

Historisk sett er det Volkswagen som solgt flest mulig eksemplarer av samme bilmodell i løpet av samme kalenderår. I 1969 solgte Harald A. Møller hele 16.706 eksemplarer av VW-boblen, en rekord som fremdeles står. På andreplass ligger 2015-årgangen av Golf (16.388 biler), mens tredjeplassen går til 2016-årgangen av samme bil (13.148 biler). 

I år ligger Golf an til en trygg annenplass, men det er langt igjen til toppen.

– Så langt i år er det registrert 7643 eksemplarer av Golf, og det tallet inkluderer både bensin, diesel og elektrisk. Golf ligger mer enn 5000 biler bak Tesla 3, sier Pål Bruhn i OFV.  

Les også

Rekord i mars

De første Model 3 ble levert fra importøren i februar. I mars – like før slutten på første kvartal – ble det registrert spinnville 5315 Model 3. Tesla har tidligere levert ut enormt mange biler like før slutten på hvert kvartal, så tallene kan vise seg å stige markant i dagene som kommer. Fortsetter Model 3-leveringene i noenlunde samme tempo som hittil i år, kan elbilen fort lande på godt over 17.000 nyregistreringer i år.

– Ikke noe mål

– Vi er glade for den fantastiske mottagelsen Model 3 har fått i Norge, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mange leveranser Tesla Norge ser for seg ut året.

– Vårt mål i årets fire siste måneder er kun å møte etterspørselen etter familievennlige elbiler, og sørge for at kundene våre er fornøyde. Rekorder er ikke noe mål i seg selv for oss, sier Roland.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.