ELBIL

Teslas folkemodell er i ferd med å slå den 50 år gamle rekorden til folkevogna

VWs salgsrekord fra 1969 er i ferd med å ryke. Nå ligger Tesla Model 3 an til å sette ny norsk salgsrekord.

Model 3 kan passere folkevognas 50 år gamle rekord.
Model 3 kan passere folkevognas 50 år gamle rekord.
24. sep. 2019 - 12:21

Tesla Model 3 fortsetter å flomme ut fra butikkene. Ifølge elbilstatistikk.no passerte den amerikanske elbilen 13.000 registrerte eksemplarer i formiddag. Fortsetter Tesla-leveransene i samme tempo ut året, vil Model 3 bli den mest solgte bilmodellen i Norge noensinne, uansett drivlinje, i løpet av ett og samme kalenderår.

En streikevakt fra IF Metall utenfor Teslas lokaler i Malmø.
Les også

KLP vurderer å benytte Teslas generalforsamling til å få svar

51 nye før lunsj 

Allerede før klokken 12.00 i dag, tirsdag, ble det registrert 51 nye Model 3. 

– I forrige uke ble det registrert 435 stykk Tesla Model 3, sier avdelingssjef Pål Bruhn i Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Dermed har Tesla, allerede før tredje kvartal er over, solgt langt flere biler enn fjorårets bestselger Nissan Leaf gjorde i løpet hele 2018 (12.303 eksemplarer). 

Kan slå historisk rekord 

Historisk sett er det Volkswagen som solgt flest mulig eksemplarer av samme bilmodell i løpet av samme kalenderår. I 1969 solgte Harald A. Møller hele 16.706 eksemplarer av VW-boblen, en rekord som fremdeles står. På andreplass ligger 2015-årgangen av Golf (16.388 biler), mens tredjeplassen går til 2016-årgangen av samme bil (13.148 biler). 

I år ligger Golf an til en trygg annenplass, men det er langt igjen til toppen.

– Så langt i år er det registrert 7643 eksemplarer av Golf, og det tallet inkluderer både bensin, diesel og elektrisk. Golf ligger mer enn 5000 biler bak Tesla 3, sier Pål Bruhn i OFV.  

I dag har EU ti prosent toll på elbiler fra Kina, mens Norge har null. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at det er uaktuelt for regjeringen å innføre toll på kinesiske biler.
Les også

Vedum: Uaktuelt med toll på kinesiske biler

Rekord i mars

De første Model 3 ble levert fra importøren i februar. I mars – like før slutten på første kvartal – ble det registrert spinnville 5315 Model 3. Tesla har tidligere levert ut enormt mange biler like før slutten på hvert kvartal, så tallene kan vise seg å stige markant i dagene som kommer. Fortsetter Model 3-leveringene i noenlunde samme tempo som hittil i år, kan elbilen fort lande på godt over 17.000 nyregistreringer i år.

– Ikke noe mål

– Vi er glade for den fantastiske mottagelsen Model 3 har fått i Norge, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mange leveranser Tesla Norge ser for seg ut året.

– Vårt mål i årets fire siste måneder er kun å møte etterspørselen etter familievennlige elbiler, og sørge for at kundene våre er fornøyde. Rekorder er ikke noe mål i seg selv for oss, sier Roland.

Kjernekraftverket Flamanville i Nordvest-Frankrike har i dag to reaktorer i drift, og den tredje, Flamanville 3, forventes å starte produksjonen i år.
Les også

Første nye reaktor på 25 år: Fransk atom-renessanse nærmer seg starten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.