Tar grep om datafangst innen drift og vedlikehold i Sverige

Norge er fortsatt det største markedet for Zeekit innen drift og vedlikehold, men med både PEAB og Göteborg Stad på kundelisten, er Sverige også blitt et viktig marked for dataleverandøren,

dDglig leder i Zeekit AB, Per-Arne Ellefsen.
dDglig leder i Zeekit AB, Per-Arne Ellefsen.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. mars 2023 - 14:53

- Vi har konkurrert med de svenske aktørene i Norge siden oppstarten, derfor var det naturlig for oss å gå inn i det svenske markedet. Det har betalt seg og vi opplever stor etterspørsel i Sverige, sier daglig leder i Zeekit AB Per-Arne Ellefsen.

Denne gang- og sykkelbrua i Albstadt, helt syd iTyskland, er armert med tekstilnett. Foreløpig er den kun brukt i konstruksjoner som ikke er utsatt for store belastninger.
Les også

Denne broen støttes opp av det som kan bli fremtidens armering

Nærmere 2000 brukerlisenser i PEAB

Samarbeidet med PEAB strekker seg langt utover datafangst i drift og vedlikeholdskontrakter. PEAB er store i det svenske markedet og bruker hele bredden i Zeekits portefølje: Kjørebøker, flåtestyring, digitale arbeidsverktøy og utkallingssystemer.

- PEAB drar nytte av hele økosystemet vårt og det gir store gevinster i form av dataflyt i organisasjonen og mellom arbeidsverktøyene. I tillegg så reduserer de kostnader og administrasjon ved å kun ha én leverandør, det gir god flyt, sier Ellefsen.

Samarbeidet utvikler seg raskt: Nå nærmer det seg 2000 brukerlisenser i PEAB totalt.

- PEAB er en av våre absolutt viktigste partnere, og vi jobber tett med dem hver eneste dag for å nå PEABs ambisiøse digitaliseringsmål. I 2022 har vi lykkes med utrulling til et stort antall brukere i PEAB, og det er vi veldig fornøyde med. Prosjektet med PEAB har vært og er en suksess, sier landsjef i Zeekit AB Jonas Westberg.

Gøteborg digitaliserte hele vinterdriften

Zeekit jobber også tett med Sveriges nest største by – Göteborg Stad.

Göteborg Stad har digitalisert hele vinterdriften sammen med Zeekit: Fra vegværdata om morgendagens tilstand, til å bruke Callout for å kalle ut nødvendige ressurser, GPS i entreprenørers biler for å dokumentere arbeid på vei, og ikke minst Collector Pro for å dokumentere skade, feil og mangler på alt fra graffiti til skilt og søppelkasser.

Håkan Johansson, planeringsledare i Göteborg Stad er fornøyd:

– Med Zeekit og deres systemer har vi styrket vår kvalitet og leveringsoppfølging på beste måte, men også fra et miljøperspektiv gjennom datafangsten vi får fra saltsprederene. De er løsningsfokuserte på våre behov, noe som også har vært til god hjelp både ved utkalling av ressurser samt våre kontrollørers ønsker og behov for leveringsoppfølging.

– Våre innleide entreprenører er også veldig positive til mulighetene disse systemene gir, legger Johansson til.

Det blir ikke storstreik i byggebransjen.
Les også

Unngår storstreik

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.