DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Svevia sikret seg kontrakter med Trøndelag verdt 725 millioner kroner

Svevia har driftskontraktene i Stjørdal og Røros fra tidligere, og med de nye kontraktene er Trøndelag fylkeskommune Svevias største og viktigste oppdragsgiver.

Fra venstre mot høyre: Endre Rudolfsen, Marit Børø, Roar Grønvoll, Ronny Heksem, Lars Reitan, Ragnar Sætern og Mattias Moström.
Fra venstre mot høyre: Endre Rudolfsen, Marit Børø, Roar Grønvoll, Ronny Heksem, Lars Reitan, Ragnar Sætern og Mattias Moström. Foto: Trøndelag fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. mai 2022 - 09:42

Total veilengde på Orkland-kontrakten er 584 kilometer inklusive gang- og sykkelveier, mens veilengden på Namsos-kontrakten er 667 kilometer inklusive gang- og sykkelveier.

Måleinstrumentet på nasen av helikopteret er det fyrste slike magnetometeret i Europa og er utvikla av Greenpeg-prosjektet.
Les også

Driv litiumjakt frå himmelen

 
 

Tar over veier fra Møre og Romsdal 

Hovedaksene i driftskontrakten for Orkland er fylkesveiene 65, 700, 701 og 710. Fylkesveinettet har stor geografisk spredning med variasjon i klima- og værforhold.  

– I driftskontrakten innlemmes også fylkesveier i Rindal og tidligere Halsa kommune. Tidligere ble disse veiene driftet av Møre og Romsdal fylkeskommune, sier teamleder Trond Einar Elden på seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune. 

Gjelder til august 2027 

I Namsos-kontrakten er hovedaksene fylkesveiene 17, 769, og 766. Også her har det øvrige fylkesveinettet stor spredning i klima- og værforhold. 

 
 

Kontraktene gjelder for perioden fra og med 1. september 2022 til og med 31. august 2027 for alle oppgavene som er beskrevet. Partene kan ved enighet om dette forlenge kontrakten til å gjelde også for en periode på ytterligere 12 eller 24 måneder.  

Byggherren har opsjon på å forlenge kontrakten med 12 måneder, fra og med 1. september i det året kontrakten var avtalt å skulle slutte. 

Trøndelag blir største kunde 

– Orkland- og Namsos-kontraktene har lenge stått høyt på vår ønskeliste, og at vi nå er tildelt kontrakten med oppstart 1. september kjennes veldig bra, sier daglig leder i Svevia, Lars Reitan.  

Svevia har driftskontraktene i Stjørdal og Røros fra tidligere.

– Vi har allerede et godt samarbeid med fylket som kontraktspartner og det er veldig gledelig at vi nå kan utvide samarbeidet ytterligere, sier Reitan. 

Han sier de nå står foran en intensiv periode hvor det er mange ting som må på plass, først og fremst kontrahering av underleverandører og rekruttering av nye medarbeidere.  

– Stillingsannonsene er allerede ute, så vi håper interesserte tar kontakt, sier Reitan. 

Les også

46 solparker er under planlegging – den største kan bli like stor som 500 fotballbaner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.