ELBIL

Strømprisen i taket – like greit å kjøre diesel?

Vi snakker med Tibbers Edgeir Vårdal Aksnes om elbillading når strømmen er dyr – og om det kan være lurt å investere i solceller.

Edgeir Vårdal Aksnes er gjest i ukens episode av Elbil – Teknisk sett.
19. okt. 2021 - 17:00

Blir strømmen dyrere nå, er det billigere å kjøre dieselbil – eller?

Alle er opptatt av strømprisen, men elbilister kanskje litt ekstra. Når du velger å sette bilen til lading, har mye å si for hvor du betaler for å kjøre en mil. Det finnes heldigvis løsninger som automatisk styrer lading slik at du kan unngå å lade i de dyreste periodene.

Mange strømleverandører tilbyr såkalt «smartlading», og blant dem er Tibber. I denne episoden av elbilpodkasten har vi snakket med Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes om hvordan du kan lade bilen smartere.

Vi snakker også om det er lønnsomt å installere solceller på huset og om det betyr at drivstoffet er gratis.

Elbil – Teknisk sett

Slik ser evakueringsflyet ut innvendig.
Les også

Se video: Dette er flyet som frakter skadede ukrainere og kongen til Norge

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Statnetts 300 kV linje mellom Hamang i Bærum og Smestad i Oslo ble satt i drift i 1952. Mastene er i snitt 21 meter høye. Forbindelsen skal nå oppgraderes til 420 kV. Statnett prioriterte først ny luftlinje som ville krevd 38 meter høye master, og større bredde.
Les også

Velger rådyr kabelløsning – billigere alternativ er like godt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.