BYGG

Storutbygging på Ulven i Oslo

Obos skal bygge 3000 boliger og 200.000 kvadratmeter næringslokaler på Ulven. Nå starter byggingen av 182 leiligheter for 365 millioner kroner.

Ulven Vest, med 182 leiligheter. Det nye boområdet i Oslo har allerede fått 342 leiligheter. Når trinn to er ferdigstilt gjenstår fortsatt  nesten 2500 boliger før området er ferdig utbygget, så her blir det aktivitet i mange år.
Ulven Vest, med 182 leiligheter. Det nye boområdet i Oslo har allerede fått 342 leiligheter. Når trinn to er ferdigstilt gjenstår fortsatt nesten 2500 boliger før området er ferdig utbygget, så her blir det aktivitet i mange år. Foto: Team Veidekke DA
23. juli 2020 - 11:30

Kontrakten gikk til Team Veidekke DA, som består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO arkitekter, Erichsen og Horgen, Dr. techn. Olav Olsen og Landskaperiet Uleven Bolig AS, et datterseskap av Obos Eiendom.

Obos kjøpte i 2016 en 280 mål stor tomt.. Området ligger som en trekant mellom Økern, industriområdet mot Østre Aker vei og Ulvensplitten. Til nå har det vært mye lagerbygninger og lastebiler på området.

Ambisjonene til Obos er å utvikle tomten til grønne boområder med arbeidsplasser og butikker mellom boligblokkene. Planen er å ha omtrent like andeler bolig og næring.

På sine nettsider skriver Obos at prosjektet på Ulven skal ha en gjennomtenkt grønn tankegang, og at det er snakk om en fullstendig transformasjon som skal føre Obos videre inn i det grønne skiftet.

Ut over disse lovende, men vage formuleringene er det ikke gitt noen detaljer om hva det vil si. Kontrakten som nå er gitt inneholder også garasjeanlegg, så området er ikke planlagt som bilfritt.

De 182 leilighetene skal bygges på et felt som er kalt Ulven Vest, med kort gangavstand til Økern T-bane. Kontrakten er en totalentreprise. Veidekke skriver i en pressemelding at konseptet valgt for de første 342 leilighetene skal videreføres. Disse ble utviklet etter en innovasjonskonkurranse, som ble vunnet av Team Veidekke DA.

Les også

Presis Vegdrift klaget til Kofa: Hadde Veidekke nok folk på plass?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.