MARITIM

Støre urolig for at situasjonen i Rødehavet kan spre seg

Faren for regional spredning i Midtøsten er stor, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG om de pågående angrepene i Rødehavet. 

De utenlandske mannskapene som var om bord på de norske skipene som har blitt angrepet i Rødehavet, er det rederiene selv som har ansvaret for, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).
De utenlandske mannskapene som var om bord på de norske skipene som har blitt angrepet i Rødehavet, er det rederiene selv som har ansvaret for, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Lise Åserud/ NTB
19. des. 2023 - 15:29

– Konflikten har spredningspotensial i mange retninger. Iran, som støtter mange av de ulike grupperingene, kan ha interesse av at denne konflikten holdes varm også utenfor Gaza, sier Støre til avisen.

Den siste uken har norske og en rekke andre nasjoners skip blitt angrepet i Rødehavet. Jemens Iran-støttede houthi-opprørere nekter å stanse angrepene til tross for at USA setter inn en internasjonal koalisjon for å beskytte skipene.

Norge sender ti stabsoffiserer til Rødehavet som skal bistå operasjonen, men Støre sier til VG at det ikke er planlagt å sette inn norske marinefartøyer.

– Det er veldig viktig at man nå blir enige om en våpenhvile og avslutter kamphandlingene, slik at temperaturen kan synke. Så må vi over i et politisk spor. Det vil igjen ha effekt på alle de andre arenaene hvor det er fare for spredning, sier statsministeren.

Les også

Ingen skader, ifølge Iran: Israel angrep Iran i natt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.