Ukraina-krigen vil prege revidert nasjonalbudsjett

Krigen i Ukraina vil sette et klart preg på regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Det som skjer i Ukraina nå, er svært alvorlig, understreker statsminister Jonas Gahr Støre.
– Det som skjer i Ukraina nå, er svært alvorlig, understreker statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
29. apr. 2024 - 06:56

Regjeringen jobber i disse dager med forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Detaljene blir lagt fram 14. mai, men allerede nå er Støre tydelig på at krigen i Ukraina vil sette sitt klare preg på prioriteringene i budsjettet, skriver Aftenposten.

– Det som skjer i Ukraina nå, er svært alvorlig. Veldig mye står på spill, og kampene pågår under stadig sterkere russisk press. Situasjonen har over tid blitt forverret. Det er vårt ansvar for å bidra, sier Støre.

I revidert nasjonalbudsjett vil det bety at støtten til Ukraina må økes ytterligere.

Statsministeren sier at det man kan kalle Ukraina-relaterte utgifter, vil være på over 50 milliarder kroner i 2024. Det inkluderer både militær og sivil støtte, samt mottaket av ukrainske flyktninger her hjemme.

– Det er penger vi kunne brukt på andre ting, men det er helt nødvendig å gjøre dette nå, sier Støre.

Før helgen fikk NTB opplyst at økningen i forsvarsbudsjettene er på 15 milliarder kroner i revidert budsjett og i budsjettet for 2025, men regjeringen har ikke uttalt hvor mye av dette som kommer allerede i år.

Statsminister Jonas Gahr Støre, Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Finlands president Alexander Stubb på kystvaktfartøyet KV Svalbard i Bodø
Les også

Sverige og Finland skal få krisehjelp fra Nato via Norge: – Blir utrolig viktig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.