ENERGI

Støre vil ikke garantere karbonfangstprosjekt: – Vi trenger Norcem for å lykkes, advarer direktør

Statsminister Jonas Gahr Støre var full av lovord da han åpnet besøkssenteret til en av Norges største klimasatsinger. Samtidig garanterer han ikke videre pengestøtte til Norcem, en nøkkelaktør i prosjektet.

Jonas Gahr Støre ble vist rundt på Northern Lights' anlegg for karbonlagring tirsdag. F.v. Børre Jacobsen, direktør for Northern Lights, prosjektdirektør Sverre Overå, Støre og Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik.
Jonas Gahr Støre ble vist rundt på Northern Lights' anlegg for karbonlagring tirsdag. F.v. Børre Jacobsen, direktør for Northern Lights, prosjektdirektør Sverre Overå, Støre og Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik. Tia Karlsen
Tia KarlsenTia KarlsenJournalist
18. okt. 2022 - 22:24

– Vi ser en økende interesse for fangst og lagring av CO2, både blant norske aktører og i landene rundt oss. Regjeringen viderefører satsingen på CO2-håndtering og Langskip, det største klimaprosjektet i industrien noensinne.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.