SAMFERDSEL

Statsministeren vil ha slutt på dieselbusser

Statsminister Erna Solberg vil gjøre offentlig sektor mindre forurensende. Høyre ønsker en slutt på dieselbusser innen ti år.

Her prøver statsminister Erna Solberg (H) selvkjørende buss. Hun krever at offentlig transport skal forurense mindre i årene som kommer.
Her prøver statsminister Erna Solberg (H) selvkjørende buss. Hun krever at offentlig transport skal forurense mindre i årene som kommer. Foto: NTB Scanpix
4. aug. 2019 - 10:44

– Vi mener at vi i 2030 ikke skal ha busser som går på fossilt brensel. Derfor må man begynne å kjøpe inn busser for det nå. Skal vi klare å kutte utslippene med 50 prosent, må fylkene være med, sier Solberg (H) til Aftenposten.

Stort sett er det fylkene som står for kollektivtrafikken i landet. Solberg sier dette gir dem en veldig stor markedsmakt, og at det er to ting fylkene må bli flinkere til:

– Det ene er å vekte opp hensyn til miljø og klima i anbudene sine. Det andre er at de kan være innovative på ny miljøteknologi i anbudene og etterspørre nye løsninger, sier hun.

Statsministeren mener vi må forberede oss på at det vil koste litt mer fremover å ta vare på miljøet. Hun understreker imidlertid at det også er dyrt med sykefravær og når barn får luftveisinfeksjoner på grunn av dårlig luft.

Den siste uken har det vært problemer med elbussene i Oslo – og hundrevis av avganger er blitt innstilt daglig.
Les også

Ruter innstiller nesten 200 bussavganger på morgenen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.