OLJE OG GASS

Statoil snur om gratis kaffe

Ledelsen har ombestemt seg.

Ifølge de tillitsvalgte snur Statoil og offshorearbeiderne kan likevel fylle opp med koffein før de tar turen ut fra helikopterterminalen.
Ifølge de tillitsvalgte snur Statoil og offshorearbeiderne kan likevel fylle opp med koffein før de tar turen ut fra helikopterterminalen. Bilde: Harald Pettersen/Statoil
13. mars 2014 - 08:28

Tillitsvalgte i Industri Energi opplyser til Stavanger Aftenblad at Statoil likevel ikke vil kutte kaffen til offshorearbeiderne som venter i helikopterterminalen.

Statoil vurderte å kutte kaffeserveringen for å spare 3,3 millioner kroner årlig.

Nølende

Men i Statoil-ledelsen nøler man med å bekrefte at de snur i kaffesaken.

– Vi serverer kaffe inntil noe annet er bestemt, sier Jannik Lindbæk, informasjonsdirektør i Statoil til avisen.

– Vi har en dialog i selskapet om hvor vi kan styrke konkurransekraften og den dialogen fortsetter – der inngår ulike tiltak, sier Lindbæk.

Les også: De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning

Skal spare

I begynnelsen av februar varslet Statoil store kutt i drift og investeringer. Over 30 milliarder kroner skal spares fram til 2016, deretter 8 milliarder årlig.

Ledere i oljeindustrien har hatt en lønnsøkning på i snitt 21 prosent det siste året, viser ferske tall.

Samtidig kuttes det i oljeserviceselskapene som følge av Statoils kuttplaner.

I løpet av få uker er det klart at Aibel kutter 230 stillinger, FMC Kongsberg kutter 130, Weatherford kutter 100 og Schlumberger-selskapet Reslink kutter åtte ansatte på Ålgård, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi advarte mot denne nedkjølingen i mai i fjor, og nå ser det ut til at oljebransjen har tatt det innover seg. For de store oljeselskapene oppfører seg som om at det har vært et krakk i oljeprisen uten at det har skjedd, sier daglig leder Jarand Rystad i konsulentselskapet Rystad Energy til avisen.

– Nå må selskapene trekke pusten, spare inn der de kan og holde hodet kaldt. Dagens situasjon vil vare et par år, men i 2016 eller 2017 vil det ta seg opp igjen, for tilførselen av ny fossil energi fra USA vil ikke klare å dekke over etterspørselen over tid. Derfor vil vi få en ny vekstperiode om et par år, sier Rystad.

Les også: 

I 1986 ble oljeprisen halvert etter «supplysjokk». Nå skjer det igjen

Nå skal Statoil «lande på Mars» igjen

Slik vil Rederiforbundet rekruttere 3000 nye riggansatte  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.