KRAFT

Statnett ønsker flere utredermiljøer

ØNSKER UTREDERE: Det hadde vært fint med flere miljøer som kan utrede spørsmål om kraftprisens utvikling, mener Statnetts kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen.
ØNSKER UTREDERE: Det hadde vært fint med flere miljøer som kan utrede spørsmål om kraftprisens utvikling, mener Statnetts kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Øyvind LieØyvind Lie
6. jan. 2011 - 15:11

Spesialrådgiver Are Tomasgard i LO-forbundet Industri Energi mener det er altfor få aktører som kan levere energiutredninger, for eksempel om hvordan nye strømkabler til utlandet vil påvirke kraftprisen.

I dag er Econ Pöry og Thema Consulting Group dominerende aktører på området. Analyseselskapenes siste rapport har underbygget kraftbransjens syn om at en kraftkabel på 1.400 MW kun vil føre til en økning i kraftprisene i Norge på mellom 0,5 og 1 øre/kWh.

Les også: – Nye kabler presser strømprisen

– Fint med flere

Statnetts kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen synes Tomasgard har et poeng.

– Slike miljøer tenderer til å være små i et lite land som Norge. Uten å være kritiske mot disse, hadde det vært fint med flere bidragsytere til å bidra til å belyse så viktige spørsmål, sier Akselsen.

Les også: – Er ikke i lomma på kraftselskapene

– Viktige aktører

Han bekrefter at rapporter fra Econ Pöyry-miljøet har vært viktige for Statnett og resten av energibransjen, selv om Statnett nå bruker disse miljøene mindre enn tidligere.

– De er faglig dyktige og har gitt viktige bidrag. Men de har på ingen måte vært avgjørende for Statnetts vurderinger. Vi har vårt eget miljø som jobber med de samme temaene, og i problemstillingene du nevner, er det våre egne analyser som er de helt sentrale, sier Akselsen.Les også: – Straff kraftselskapene for tomme magasiner

Les også: – Slutt å ta overpris

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.