KRAFT

Statnett enig med utvalgene

Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett mener Hardanger-utvalgene har gjort en grundig jobb, men at de vil lese rapportene nøye før de kommenterer ytterligere.
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett mener Hardanger-utvalgene har gjort en grundig jobb, men at de vil lese rapportene nøye før de kommenterer ytterligere. Bilde: Mona Sprenger
Stein Jarle Olsen
1. feb. 2011 - 15:00

De fire utvalgene som har vurdert ulike aspekter ved sjøkabelalternativet i Hardanger, leverte i dag sine rapporter til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Les mer: Utfordrende å legge kabel

– Grundig jobb

Statnett skriver i en pressemelding at de sitter med et inntrykk av at de fire utvalgene har gjort en grundig jobb med vanskelige problemstillinger på relativt kort tid.

– Vi tror arbeidet har bidratt til å etablere et godt grunnlag for den kommende prosess og den politiske beslutning myndighetene skal treffe, sier konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett.

Enige

Han sier at Statnett skal gå nærmere gjennom rapportene før de vil kommentere dem i detalj, men at de foreløpig deler utvalgenes beskrivelser både av behovet for investeringer i nettet i Hordaland og til sjøkabelalternativet.

– Vi registrerer for øvrig at utvalgene mener kostnadene er høyere enn hva Statnett tidligere har anslått, sier Løvås.

Politisk valg

Utvalgene har konkludert med at sjøkabel blir 3,4 milliarder kroner dyrere enn kraftledninger, og at det vil ta fem år lenger tid.

Statnett skriver at de deler oppfatningen om at det er et politisk valg om man ønsker sjøkabel og er villige til å ta de nødvendige investeringene.

– Vi ser fram til at dette spørsmål blir avklart, skriver de.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.