IT

Stadig flere betaler parkering med mobil

Parkeringsappen ble brukt til å kjøpe mer enn 2,2 millioner parkeringsbiletter i 2013.
Parkeringsappen ble brukt til å kjøpe mer enn 2,2 millioner parkeringsbiletter i 2013. Bilde: Easypark
3. mars 2014 - 11:17

Mer enn 2,2 millioner parkeringer ble betalt med mobiltelefon i 2013. Det er 150 prosent flere enn i 2012, viser tall fra EasyPark.

– Det var en stor vekst i 2013, og så langt ser veksten ut til å fortsette. Fra februar i 2013 til februar i 2014 er veksten i parkeringsbetaling via mobilapplikasjon på over 40 prosent, sier administrerende direktør i EasyPark, Christian Sæterhaug til Teknisk Ukeblad.

Nordmenn i topp

Parkeringsappen er så langt lansert i ni land. Og selv om veksten det siste året har vært størst i Danmark og Finland er det nordmenn som betaler flest parkeringer med mobilen.

– I Norge ser vi flest betalinger per måned enn i de andre landene. I tillegg til betaling med applikasjon velger også flere nordmenn å betale med andre løsninger enn betalingsautomat, sier Sæterhaug.

Betaling via SMS og parkofon har økt i takt med betaling via mobilapp det siste året.

Les også: Nå vil Apple også erobre bilen din

Unngår bøter

Det gis mange bøter som resultat av at folk står parkert for lenge. Sæterhaug mener mange av disse kunne vært unngått om flere valgte mobil betaling.

– Ved å betale via appen har du muligheten til å sitte lenger i både lunsj og møter uten at det resulterer i bot. Om du blir borte lenger enn planlagt kan betalingen enkelt endres på mobilen, og dermed forhindre unødvendige bøter, sier han.

Han sier at en av grunnene til at stadig flere velger å betale for parkeringen via mobilen er fleksibiliteten det gir.

– Du kan også stoppe betalingen i det du ankommer bilen. Og betaler dermed for akkurat den tiden du har parkert, forklarer Sæterhaug.

Påminnelse på SMS

Appen fungerer slik at man taster inn et firesifret nummer man finner på parkeringsautomaten der man står, og velger ønsket tid for parkering.

– Man slipper dermed å stå i kø for å betale, og å bruke tid på betalingen, har man dårlig tid kan det være en stor fordel, sier Sæterhaug.

Når det er 15 minutter igjen av betalt parkering sendes en SMS-påminnelse så bileier husker å forlenge parkeringen om det er nødvendig.

Les også:

Si ja til reklame, få gratis mobildata

Snart kan du kaste husnøkkelen

Nå kommer Visas Paypal-konkurrent  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.