HELSE

Slik vil teknologi endre sykehusene

Sykehus er litt som mobiltelefoner. De trenger ny teknologi for å være relevante. Og snart kan vi få vår egen chatbot som avlaster fastlegene.

Fagradiografene Hilde Korslund og Margrethe Kollestad Rasmussen ved en CT-maskin som kan rulles inn over pasienten under operasjonen for å ta oppdaterte bilder for bedre kontroll. Det er relevant ved kirurgisk navigasjon og intraoperativ vurdering hvis behandlingen er vellykket gjennomført før pasienten forlater operasjonsstuen.
Fagradiografene Hilde Korslund og Margrethe Kollestad Rasmussen ved en CT-maskin som kan rulles inn over pasienten under operasjonen for å ta oppdaterte bilder for bedre kontroll. Det er relevant ved kirurgisk navigasjon og intraoperativ vurdering hvis behandlingen er vellykket gjennomført før pasienten forlater operasjonsstuen. Foto: Jan Johannessen

Vi har fått bedre medisiner og terapi, men spesielt ny teknologi som kikkhullskirurgi har redusert liggetiden på sykehus dramatisk. Til glede for pasienten og for samfunnet som betaler. Teknisk Ukeblad har snakket med noen av landets fremste eksperter om fremtidens pasientbehandling.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.