E18 VESTKORRIDOREN

Skanska og Vegvesenet signerte milliardkontrakt for E18 Vestkorridoren

Assisterende vegdirektør Ove Myrvåg og direktør Anlegg Anders Geirstad signerte i dag kontrakten på prosjektering og bygging av strekningen Fornebukrysset-Strand til en kontraktssum på 4,6 milliarder kroner.

Anders Geirstad (tv.) i Skanska Norge og Ove Myrvåg, ass. vegdirektør, signerte kontrakten for bygging av Fornebukrysset-Strand.
Anders Geirstad (tv.) i Skanska Norge og Ove Myrvåg, ass. vegdirektør, signerte kontrakten for bygging av Fornebukrysset-Strand. Foto: Dagrunn Husum/Statens vegvesen
5. juni 2023 - 13:08

Kontrakten på strekningen Fornbebukrysset- Strand er den største kontrakten på prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta, etappe 1 på Vestkorridoren.

Dagens signering innebærer at Skanska Norge skal prosjektere og bygge totalt 2,3 kilometer ny E18 mellom Fornebukrysset og Strand i Bærum kommune, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Strekningen får 2x3 felt, hvorav ett felt i hver retning blir sambruksfelt for kollektiv og tungbil. Bygging av 660 meter av Høviktunnelen inngår også i kontrakten. I tillegg inngår byggingen av Vestre lenke fra Arenakrysset på Fornebu til entreprisegrensen i Gjønnestunnelen rett nord for Høviktunnelen. Det skal også prosjekteres og bygges hovedsykkelvei mellom Fornebukrysset og Strand.

I gang rett over ferien

Anders Geirstad, direktør for Anlegg hos Skanska Norge takket for tilliten og viste til Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn: – Det vil vi være med på her på Vestkorridoren. Rett over ferien er vi i gang med full drift. Og det skal vi gjøre på en måte som ivaretar naboer og bærekraft, sier han i meldingen.

Assisterende vegdirektør Ove Myrvåg tok utgangspunkt i Vegvesenets overordnede mål om et effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem, som også dette prosjektet må levere på.

– I innkjøpsprosessen har vi blant annet stilt krav om bruk av elektriske anleggsmaskiner, noe Skanska har levert på. Dagens signering er også en stor milepæl på vegen for bedre kollektivmuligheter og sykkelmuligheter. Jeg ser fram til åpningen av de nye vegen i slutten av dette tiåret, sa han under signeringen.

Norconsult skal prosjektere

Norconsult er av Skanska engasjert som totalrådgiver og prosjekteringsansvarlig for alle fag på strekningen, i det som blir den største kontrakten på første del av E18 Vestkorridoren.

Norconsult er allerede sentral i planleggingsarbeidet av hele E18 Vestkorridoren. I juni 2022 signerte Statens vegvesen og Skanska Norge, sistnevnte med Norconsult som rådgiver, en kontrakt som omfatter prosjektering og bygging av strekningen E18 Strand-Ramstadsletta.

 

Modell av nye Tørrfjordelva bru i prosjektet Megården-Sommerset.
Les også

Vegvesenet lyser ut nytt prosjekt til 5,4 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.