STUDENT

Silje Skyttern blir ny leder for Nito-studentene

– Ingeniørutdanninger er underfinansiert, mener NTNU-studenten.

Silje Skyttern er nyvalgt leder for Nito Studentene.
Silje Skyttern er nyvalgt leder for Nito Studentene. Foto: Nito
27. apr. 2020 - 13:07

Silje Skyttern går femte året sivilingeniør energi og miljø ved NTNU Trondheim. Til sommeren er hun klar for å ta over som leder i Nito Studentene, Norges største organisasjon for ingeniør- og teknologistudenter med over 13.000 medlemmer.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått tilliten til å lede Nito Studentene det neste året, og jeg gleder meg til å samle det nye sentralstyret og komme i gang med arbeidet. Samtidig tror jeg det blir spennende og givende å jobbe med politikk og organisasjon på fulltid, sier Skyttern i en pressemelding. 

– Ingeniørutdanninger er underfinansiert

Ifølge Skyttern går dagens underfinansiering av ingeniørstudiene utover kvaliteten og har konsekvenser for kompetansen, læringsmiljøet og trivselen til studentene.

– Vi vet at dyktige ingeniører og teknologer er essensielle i utviklingen av et mer bærekraftig samfunn. Dersom Norge skal overholde sine forpliktelser ovenfor FNs bærekraftsmål, har vi ikke råd til å fortsette å underfinansiere disse utdanningene, sier Skyttern.

Den nye studentlederen har som prinsipp av tillitsverv skal være gøy og spennende, og vil legge vekt på å skape rom for at frivillige kan tilegne seg nye ferdigheter og erfaringer i tillegg til bekjentskaper og venner. 

– De som legger ned frivillig arbeid er viktig å ta vare på, dersom vi skal lykkes som organisasjon.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.