ENERGI

Sensorer og lasere heiser teknikere opp på vindmøller

Med et nytt system vil det danske energiselskapet Ørsted spare teknikere for tøffe klatreturer på åpent hav når offshore-vindmøller skal vedlikeholdes.

En tekniker heises opp i et mølletårn med Get Up Safe-systemet (GUS). En operatør på skipet under ham betjener systemet via en trådløs fjernkontroll. I dag må teknikerne klatre opptil 20 meter for å komme opp til møllens plattform.
En tekniker heises opp i et mølletårn med Get Up Safe-systemet (GUS). En operatør på skipet under ham betjener systemet via en trådløs fjernkontroll. I dag må teknikerne klatre opptil 20 meter for å komme opp til møllens plattform. Illustrasjon: Lasse Gorm Jensen. Kilder: Ørsted, Pict Offshore
Christoffer Elmann Ranhauge, Ingeniøren.dk
15. nov. 2019 - 10:46

De klatrer i stiger i sterk vind og høye bølger. Teknikerne som reiser ut for å vedlikeholde offshore-vindmøller, må ofte klatre opp og ned langs 20 meter høye stiger på åpent hav når de skal til og fra plattformene på vindmøllene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.