SCANMATIC ELECTRO

Selger Scanmatic Elektro til Oneco-konsernet

Oneco vil bli ledende på samferdselselektronikk.

Finansdirektør Lars Peder Fensli (t.v.) og administrerende direktør Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani har solgt Scanmatic Elektro til OneCo-konsernet.
Finansdirektør Lars Peder Fensli (t.v.) og administrerende direktør Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani har solgt Scanmatic Elektro til OneCo-konsernet. Foto: Arendals Fossekompani
16. juli 2020 - 11:32

Industrikonsernet OneCo og det industrielle investeringsselskapet Arendals Fossekompani, gjennom datterselskapet Scanmatic, har inngått en avtale som gjør at OneCo overtar eierskapet av alle aksjene i Scanmatic Elektro. Scanmatic Elektro ble etablert av Scanmatic AS for åtte år siden.

konsernsjef Marvin Jensen i OneCo skriver i en melding som er sendt ut i forbindelse med overtakelsen, at han mener kjøpet vil gjøre OneCo-konsernet til en av de ledende leverandørene av elektrotekniske- og telekomtjenester innen samferdsel.

– Scanmatic Elektro har en solid posisjon og ordreportefølje i prosjektmarkedet for samferdsel, både innen vei, tunnel og bane, påpeker Jensen.

Les også

Amerikansk gründer: Vil spalte atomkjerner for å smelte berget når det skal lages tunneler

– Har funnet en god eier

– Vi er svært fornøyd med at OneCo overtar eierskapet av Scanmatic Elektro. Etter at Arendals Fossekompani etablerte teknologiselskapet Volue i mars, hvor Scanmatic  – Scanmatic Elektros morselskap – inngår, faller Scanmatic Elektro utenfor vårt investeringsunivers. Vi har vært opptatt av å finne en god eier for selskapet, og det har vi nå funnet i OneCo, sier Lars Peder Fensli, finansdirektør i Arendals Fossekompani.

– Scanmatic Electro har skapt store verdier for eiere og spennende arbeidsplasser for ansatte. Nå fortsetter reisen sammen med OneCo, noe som innebærer nye muligheter og videre industriutvikling, sier Kim Steinsland, styreleder i Scanmatic Elektro og administrerende direktør i Scanmatic.

Vis mer

– Scanmatic Elektros strategi har vært å vokse og bli en betydelig nasjonal aktør innen infrastruktur. Ved å bli en del av OneCo-konsernet styrker vi posisjonen vår ytterligere både innenfor vei, tunnel og bane. Sammen med nye eiere, som kjenner bransjen og som arbeider nasjonalt, skal vi videreutvikle selskapet og de produktene og tjenestene vi leverer, sier Are Omdal, daglig leder i Scanmatic Elektro.

OneCo-konsernet vil etter kjøpet av Scanmatic Elektro bestå av rundt 2900 ansatte og ha en årlig omsetning på rundt fem milliarder kroner. Konsernet leverer tjenester knyttet til elkraft, automasjon, telekom og IT. De største kundegruppene er energiverk, teleoperatører og offentlige og private utbyggere. Scanmatic Elektro vil utgjøre kjernen i OneCos forretningsområde samferdsel under navnet OneCo Samferdsel AS.

Oppkjøpet gjennomføres så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to selskapene å opptre uavhengig av hverandre.

Havvindpark
Les også

Dette er havvind-aktørene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.