ELEKTRISK

Seat viser elbilkonsept med lang rekkevidde

Fronten minner en del om Tesla Model 3, men det er ikke klart om Seat er enige i den vurderingen.
Fronten minner en del om Tesla Model 3, men det er ikke klart om Seat er enige i den vurderingen.
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. mars 2019 - 14:59

Den ser kanskje litt ut som Tesla Model 3 møter Opel Ampera-e, men det er kanskje ikke så lett å se på datagenererte bilder. Det som er sikkert er at Seat viser sin el-Born på bilmessen i Geneve neste uke.

Denne bilen har vært omtalt på ryktebørsen en god stund allerede, og blir Seats første rene elbil. Nyheten skal være både autonom og tilkoblet, og får lang rekkevidde.

Nå skal vi passe på å få med at dette er et konsept, og ikke nødvendigvis er de samme spesifiksjonene som dukker opp på produksjonsutgaven. 

Men det de viser frem i Sveits ser ut til å få såpass rasjonelle spesifkasjoner at vi tipper den ikke skiller seg så veldig mye fra produksjonsutgaven, som er ventet å komme neste år.

Seat el-Born. <i>Foto:  Seat</i>
Seat el-Born. Foto:  Seat

420 kilometer

Seat el-Born har 420 kilometer rekkevidde, målt med WLTP-kjøresyklusen. Batteriet har en kapasitet på 62 kilowattimer, og kan lades med inntil 100 kilowatt. Null til 80 prosent skal gjøres på 47 minutter, hevder de.

Bilen har en motor på 150 kilowatt, og gjør null til hundre på 7,5 sekunder.

Bilen er omtrent i samme størrelse som Seat Leon, og Volkswagens kommede ID. El-Born er bygget på samme plattform som ID, kalt MEB. 

Bilen skal bygges i samme fabrikk, side om side med MEB-baserte modeller fra de andre merkene i Volkswagen-gruppen, som Audi og Skoda.

Seat har flere elbiler på vei

Interiøret i bilen. <i>Foto:  Seat</i>
Interiøret i bilen. Foto:  Seat

Utover dette er ikke all verden kjent om bilen, verken når det kommer til lanseringstid eller forventet prisnivå. Det kan imidlertid være at vi får vite mer om bilen når den vises i Geneve neste uke.

Seat har for øvrig en annen elbil på vei, kalt e-Mii. Dette er kort sagt samme bil som Volkswagen e-Up, med Seat-logo og andre Seat-løsninger. Denne kommer i salg fær sommeren, men det nærmer seg i alle fall nyttår får kundene vil få bilen overlevert.

Seat er tradisjonelt billigere enn Volkswagen, så vi tipper at e-Mii vil ligge under eUp i pris.

Seat lanserte en ny konseptmodell i Barcelona denne uken. Det var en liten toseter som ligner Renault Twizy. Doningen heter Minimo. Når den eventuelt settes i produksjon er ukjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.