FORSVAR

Nato viste fram sine militære styrker - her kan du se opptak av styrkedemonstrasjonen

VIDEO: Her kan du se hele sendingen fra NATOs styrkedemonstrasjon på Byneset utenfor Trondheim.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
30. okt. 2018 - 05:14
Store styrker var i aksjon på Byneset. <i>Foto:  NRK / POOL</i>
Store styrker var i aksjon på Byneset. Foto:  NRK / POOL

Dagens styrkedemonstrasjon på Byneset utenfor Trondheim regnes for å være høydepunktet under Nato-øvelsen Trident Juncture, som for tiden foregår i store deler av landet. Det var forventet 3000 soldater, 42 fly, 14 helikoptre, rundt 20 skip og et titalls stridsvogner til Byneset i dag.

TU sendte direkte fra styrkedemonstrasjonen på Byneset fra klokka 1200. Demonstrasjonen er nå over - opptak av sendingen kan sees øverst i artikkelen.

Styrkedemonstrasjonen varte i omtrent én time. En rekke prominente gjester var til stede på Byneset, og Forsvaret understreket at området ikke ville være tilgjengelig for besøkende uten invitasjon. Lokalbefolkningen ble bedt om å følge seansen gjennom mediene.

Les om styrkedemonstrasjonen: Slik blir Natos muskeloppvisning på Byneset

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ankom i går Værnes, sammen med visegeneralsekretær Rose Gottemoeller og Nato-ambassadørene fra de 29 medlemslandene i alliansen. En rekke øvrige land, deriblant Russland, var representert som observatører til øvelsen og dagens styrkedemonstrasjon.

Styrkedemonstrasjonen er selve høydepunktet under Trident Juncture, den store NATO-øvelsen som nå er i gang i Norge. <i>Foto:  Gorm Kallestad, Scanpix</i>
Styrkedemonstrasjonen er selve høydepunktet under Trident Juncture, den store NATO-øvelsen som nå er i gang i Norge. Foto:  Gorm Kallestad, Scanpix
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.