OLJE OG GASS

Se problem-plattformen seile inn fjorden til Stavanger - over to år forsinket

Ny video.

Skjærtorsdag kom Martin Linge seilende inn Åmøyfjorden til Stavanger. Video: Statoil
Ina AndersenIna AndersenJournalist
3. apr. 2018 - 12:12

Skjærtorsdag kunne endelig Martin Linge-plattformen seiles inn til verftet i Stavanger, hvor den skal klargjøres for installasjon i Nordsjøen. 

Produksjonsstart på feltet er godt over to år forsinket, og det siste anslaget for oppstart er i 2019.

Statoil har i mars også offisielt overtatt eiendelene til Total på feltet og er blitt operatør. Hvor mye arbeid som gjenstår på plattformen er foreløpig ikke kjent.

Har hatt utfordringer

Meldingen om at Statoil skulle overta kom i november og selskapet har brukt tiden siden til å skaffe seg en oversikt over hva slags tilstand plattformen er i. 

– Martin Linge har hatt utfordringer. Vi mener at ved å ta over som operatør og eier i prosjektet, så vil det være en mulighet for å styrke prosjektet, og det er grunnen til at vi har valgt å ta over, sa Morten Eek, pressetalsmann i Statoil, til Teknisk Ukeblad, da overtakelsen ble kjent.

I tillegg til å være kraftig forsinket er prosjektet blitt markant dyrere. I forbindelse med fremlegging av statsbudsjettet for 2018 kom det frem at kostnadsanslagene var økt ytterligere, til 41,3 milliarder kroner. Det er 12 milliarder over anslaget i utbyggingsplanen, som tilsvarer en økning på 42 prosent.

Prosjektet ble dessuten preget av en alvorlig ulykke på verftet, hvor flere arbeidere døde. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.