BYGG

Se bildene: – Tidenes mest sofistikerte smuglertunnel

Kvaliteten på byggearbeidet overrasker og imponerer grensepolitiet.

Slik ser tunnelen ut fra innsiden.
Slik ser tunnelen ut fra innsiden.Foto: Reuters
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
8. aug. 2020 - 14:55

Amerikanske grensepatruljer har gjort et oppsiktsvekkende funn:

En nesten ferdig smuglertunnel som strekker seg fra San Luis Río Colorado i Mexico til San Luis i Arizona er den mest sofistikerte smuglertunnelen i USAs historie, uttaler myndighetspersoner til nyhetsbyrået AP

Tunnelen er utstyrt med et ventilasjonssystem, vannrør, elektriske installasjoner, skinner til å kjøre vogner på - og er veldig solid bygget. Tunnelen er en snau meter bred og 1,2 meter høy.

Smuglertunneler mellom USA og Mexico avsløres med ujevne mellomrom, men denne overrasket immigrasjons- og tollmyndighetene både fordi den er såpass avansert og fordi det generelt er vanskelig å bygge tunneler i dette ørkenområdet.

Betongarmering og proft arbeid preger inngangspartiet til tunnelen. Foto: Ruters

– Terrenget i Yuma er krevende. Sanden er veldig løs, og de fleste som begynner å grave tunneler gir etter hvert opp. Denne tunnelen har ventilasjon, innlagt vann, et skinnesystem, vegger, tak, gulv og elektrisitet. Det gjør den helt unik, sier spesialagent Angel Ortiz, som er ansvarlig for Homeland Security Investigations i Yuma. 

– Dette er nok den mest sofistikerte smuglertunnelen i USAs historie, legger fungerende leder ved grensepatruljen, Carl E. Landrum til.

Homeland Security begynte å grave i slutten av juli, etter at noen rapporterte om et synkehull nær grenseovergangen. Det forelå allerede rapporter om potensiell tunnelaktivitet i området. Etter hvert senket de et kamera 7,6 meter under jorden, og tirsdag denne uka fant de tunnelen, som ennå ikke hadde fått en utgang på amerikansk side.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.