MOBIL

Samsung lanserer kraftigere Galaxy S5

Skarpere skjerm og heftigere prosessor.

Om vi skal bedømme utifra graden av opphisselse hos modellene, kan se ut til at Galaxy S5 LTE-A er det beste siden oppskjært brød.
Om vi skal bedømme utifra graden av opphisselse hos modellene, kan se ut til at Galaxy S5 LTE-A er det beste siden oppskjært brød. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
18. juni 2014 - 16:10

Samsung kunne naturlig nok ikke la hjemmekonkurrenten LG få stjele showet. Da de lanserte modellen G3 var nemlig skjermoppløsningen på 1440 x 2560 piksler et av de punktene de skrøt mest av.

Så nå har Samsung lansert en oppgradert utgave av Galaxy S5 som har den samme skjermoppløsningen. Men siden Galaxy S5 har en 5,1 tommers skjerm og G3 en 5,5 tommers skjerm er pikseltettheten enda drøyere: 577 mot 538 PPI.

Vi antar at det godt skal gjøres å se noen forskjell.

Skjermen er for øvrig et Super-AMOLED-panel, slik originale Galaxy S5 har. LG G3 har en IPS LCD-skjerm.

LES MER: Denne skjermen er sylskarp

Sprekere prosessor

Samsung Galaxy S5 LTE-A er dessuten den første telefonen med Qualcomm Snapdragon 805. Dette sørger for det siste og beste på prosessorfronten.

Det gir dessuten telefonen støtte for 4G med nedlastingshastigheter på inntil 225 Mbps. For ordens skyld er datahastighetene for privatkunder strupet til maks 40 Mbps hos de fleste operatører her til lands, så det er kanskje ikke noe kjøpsargument enda.

Men Snapdragon 805 er defintivt det. Den har en firekjernet Krait 450-prosessor som kan kjøre på inntil 2,7 GHz. Grafikkprosessoren er en Adreno 420 som jobber på 500 MHz. Det er også 32-biters LPDDR3-minne med en båndbredde på inntil 25,6 Gbps.

Sagt på norsk: Her er det mye sprut. Galaxy S5 LTE-A har 3 GB arbeidsminne, og er i stand til å spille av 4k-video og trekker antakelig de tyngste spillene uten å klage.

Galaxy S5 LTE-A er nesten lik originalen, men har høyere skjermoppløsning, 225 Mbps 4G-nedlasting og Snapdragon 805-systembrikke.
Galaxy S5 LTE-A er nesten lik originalen, men har høyere skjermoppløsning, 225 Mbps 4G-nedlasting og Snapdragon 805-systembrikke.

Ellers likt

Utover dette er telefonen stort sett den samme som den Samsung lanserte under Mobile World Congress i februar. Altså er det fingeravtrykkleser, pulsmåler, 16 MP kamera, vanntett deksel og et batteri på 2800 mAh.

LES OGSÅ: Den beste Galaxy-modellen til nå

Når du kan vente å slå klørne i det nye beistet er ikke godt å si. Foreløpig er den lansert for det sør-koreanske markedet, hvor den skal koste rundt 5500 kroner. Vi antar at den i en eller annen form finner veien til vårt strøk etterhvert.

LES OGSÅ:

Slik får du ett passord på alle tjenester

iPhone-laderen kan bli altfor varm

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Samsungs nye nettbrett har krutt i skjermen

Disse mobilene sparer du 2000 kroner på

Dette geniale tastaturet har blitt gratis  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.