T2

Samsung bytter ut Galaxy S5-sjefsdesigner

Omplasserer mannen med ansvaret for designen til flaggskipet.

Galaxy S5 er laget i plast, og har et bakdeksel som av noen har blitt sammenlignet med et plaster.
Galaxy S5 er laget i plast, og har et bakdeksel som av noen har blitt sammenlignet med et plaster. Bilde: Marius Valle

Lederen for designgruppen i mobilavdelingen til Samsung, Chang Dong-hoon, er forflyttet, skriver Reuters. Dette skjer som etter at omtaler har rettet kritikk mot designen til Samsung Galaxy S5, men det er ikke kjent om endringen er et resultat av denne kritikken.

Ifølge en Samsung-talsperson nyhetsbyrået siterer, tilbød sjefsdesigneren å trekke seg allerede i forrige uke. Nå skal han erstattes av nestsjefen i designavdelingen, Lee Min-hyouk.

– Omstillingen vil gjøre det mulig for Chang å fokusere mer på sin rolle som leder for designstrategi-teamet, [...] som er ansvarlig for den langsiktige designstrategien på tvers av alle Samsungs virksomheter, inkludert mobilkommunikasjon, sier Samsung i en uttalelse gjengitt av Reuters.

Spekulasjoner om at endringene i designledelsen skjer som direkte resultat av lunken mottakelse florerer i teknologipressen. Det er uansett interessant at dette skjer bare en måned etter at Galaxy S5 kom i salg.

TEST: Samsung Gear 2: Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene

– Ingen liten endring

Ifølge Nick Spencer hos ABI Research er endringen ikke noe så enkelt som en omorganisering. Han peker på at Samsung på sett og vis drives som et familieselskap.

– Slike endringer gjøres sentralt, og når de gjør slikt er det en «big deal», sier Spencer til Computerworld.

Han tror Samsung har tatt innover seg noe av kritikken Galaxy S-serien har fått de siste årene. Denne har ofte dreid seg om bruken av plast fremfor mer eksklusive materialer.

Likevel - Galaxy S-modellene har vært en stor suksess for Samsung, og det er ingen garanti for at glass og metall gir en salgshit. Se bare på HTC One, som i fjor fikk massevis av postiv omtale for sin design, men som ikke ble noen stor suksess for produsenten.

LES OGSÅ: HTCs nye toppmodell er den flotteste telefonen vi har sett på lang tid

Tre generasjoner Galaxy, fra venstre S3, S4 og S5.
Tre generasjoner Galaxy, fra venstre S3, S4 og S5. Marius Valle

Liten nedgang, men klart størst

Strategy Analytics' tall for smarttelefonmarkedet i første kvartal i år viser at Samsung har noe mindre markedsandel enn de hadde samme tid i fjor, med en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng. Det samme gjelder for Apple, som hadde en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng. Lignende utvikling rapporteres av IDC.

Samsung er uansett den største smarttelefonprodusenten med god margin. Ifølge IDCs tall sendte Samsung ut flere telefoner i første kvartal enn de neste fire på listen over de fem største produsentene. Det går med andre ord fortsatt svært bra med mobilforretningene til Samsung.

Det er dessuten mye som tyder på at salget av Galaxy S5 går så det griner. I Storbritannia meldte to store butikkjeder at det ble solgt dobbelt så mange Galaxy S5 den første salgsdagen sammenlignet med første salgsdagen til Galaxy S4, skriver Cnet.

Tall fra iQmetrix viser at 25 prosent av alle mobiltelefoner som ble solgt i USA første helg etter salgsstarten var Galaxy S5, noe som i tilfelle ga Samsung en bedre salgsstart enn iPhone 5S, som første helg etter salgsstarten sto for 18 prosent av alle solgte telefoner.

LES OGSÅ:

Den beste Galaxy-modellen til nå

Er det egentlig noen vits i å kjøpe den nyeste modellen?

Denne gangen lot vi oss imponere av Huaweis flaggskip

Dette er Googles krav til mobilprodusentene

Apple saksøkte Samsung for milliarder. Fikk «småpenger»  

Les mer om: