BRUER

Rosa jubileum på Kolomoen bru

Vegvesenet støtter Kreftforeningen for tiende gang.

Kolomoen bru farges med rosa lys for tiende år på rad.
Kolomoen bru farges med rosa lys for tiende år på rad. Foto: Jens Edgar Haugen/Kreftforeningen
27. sep. 2019 - 13:33

I hele oktober blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. En kunne være fristet til å si at det er gammelrosa, for det er nemlig tiende året på rad Statens vegvesen støtter Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen og Brystkreftforeningen på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal aksjon som markeres over hele verden i oktober hvert år.

Lang tradisjon med lyssetting

I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999. 

Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt. I Innlandet har blant annet Elverum Rådhus, Kongsvinger festning, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og stupetårnet på Hamar vært opplyst i rosa.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15.800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på riksvei 3, sier seksjonssjef Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen.

Nesten 500.000 biler passerer

Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil sjåfører og passasjerer i totalt 489.800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.

– Mange vil på denne måten bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier Rehder.

– Rosa sløyfe er fortsatt viktig for å sette dagsorden for kvinner og menn som får brystkreft. Det trenges mer forskning for å kunne gi enda mer treffsikker behandling av sykdommen. At Statens vegvesen for tiende året på rad velger å vise solidaritet med de som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for mange, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Berit Jevnaker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.