DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Riksveiene i Oslo og Viken: Ni firmaer vil ha rammeavtale for småoppdrag

I 2020 kan det bli oppdrag for 60 millioner kroner.

Det er snakk om alskens småoppdrag, og det kan bli fem oppdrag på inntil 60 millioner kroner bare i 2020 i denne kontrakten.
Det er snakk om alskens småoppdrag, og det kan bli fem oppdrag på inntil 60 millioner kroner bare i 2020 i denne kontrakten. Foto: Bjørn Olav Amundsen
10. mars 2020 - 12:49

– Responsen har vært god tidligere. Nå dekker kontrakten et større geografisk område, så kanskje noen nye firmaer er interessert? Jeg har god tro på at vi får en del tilbud, sa byggeleder Ola Robøle i Vegvesenet til Veier24 da kontrakten ble utlyst i februar.

Og det har Vegvesenet fått. Hele ni firmaer hadde meldt seg på da fristen gikk ut:

  • Agro Anleggsgartner Service
  • Consto Anlegg Øst 
  • Implenia
  • Isachsen Anlegg
  • KF Entreprenør
  • Mesta
  • NRC Anlegg
  • Østlandske vei og betong
  • Vaktmesterkompaniet

Vegvesenet går nå gjennom alle svardokumentene for å sjekke at formalitetene og kvalifikasjonskriteriene er på plass. Tilbydernes priser skal så legges inn i et forhåndsbestemt prøveprosjekt, hvor de laveste tilbyderne vinner. Inntil åtte firmaer kan bli plukket ut til å være med i rammeavtalen.

Asfalttoget er i gang med "fres og legg", som det heter i bransjen. Denne natta ble det 2200 meter med ny asfalt i ett felt av E6.
Les også

Her legger de 1000 tonn asfalt i løpet av natta

Kan vare i fire år

Og rammeavtalen, den gjelder formelt mindre anleggsarbeider på riksveiene i Oslo og deler av Viken (gamle Akershus og nedre Buskerud) for deler av 2020 og hele 2021. Vegvesenet har opsjon på 1+1 år. Startdato er satt til 1. april i år.

Hvert enkelt oppdrag i rammeavtalen vil bli tildelt etter en minikonkurranse blant de som har avtalen på plass.

Det er satt en beløpsgrense pr. oppdrag til maksimum 25 millioner kroner. Omfanget for 2020 er stipulert til 60 millioner kroner fordelt på anslagsvis fem oppdrag. Bevilgningene avgjør om det blir flere oppdrag. 

Flere strekninger på E39 og E18 i Agder og Telemark kan være krevende å holde åpne om vinteren.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.