PUKK OG GRUS

Repstad Anlegg AS kjøpte konkursboet til Klodeborg og Landvik pukkverk

Som en del av entreprenørfirmaet Repstad Anlegg AS i Kristiansand er den videre driften av Klodeborg og Landvik pukkverk og arbeidsplassene for de åtte ansatte sikret framover.

Klodeborg og Landvik pukkverk i Agder er solgt
Klodeborg og Landvik pukkverk i Agder er solgt Foto: Klodeborg og Landvik pukkverk
16. juni 2023 - 21:00

Allerede før første skiftesamling for boet etter Klodeborg og Landvik pukkverk – med det formelle navnet Aust-Agder jernmalmgruber AS – er oppkjøpet et faktum.

Elkem og Aker Carbon Capture har nå fullført pilotprosjektet med CO₂-fangst fra smelteovner brukt i silisiumproduksjon.
Les også

Elkem har fullført verdens første CO₂-fangstprosjekt på en smelteovn

Kristiansandsfirmaet Repstad Anlegg AS la på bordet et foreløpig ukjent antall millioner for boet med alt som fulgte med. På hjemmesidene sine omtaler bedriften seg som en av Sørlandets største og mest solide entreprenørfirmaer med over 140 medarbeidere og en stor og moderne maskinpark.

 Vil ekspandere østover i Agder

Hovedkontoret til Repstad Anlegg ligger i Sørlandsparken øst for Kristiansand. Daglig leder Bernt Olav Holen legger ikke skul på at han er svært fornøyd med handelen.

 - Første februar 2022 ble Sandås Anlegg AS i Froland en del av Repstad Anlegg. Med oppkjøpet av Klodeborg og Landvik pukkverk utvider vi vårt engasjement i østre del av Agder i tråd med våre ambisjoner. Vi ser at stadig bedre veiforbindelser gjør veien mellom Østlandet og Sørlandet kortere - noe som inspirerer til nyetableringer i Agderregionen, sier Holen til Veier24.

 - Repstad Anlegg er også inne i forbindelse med tomtearealene som er tatt inn i kommunedelplanen for Arendal med etableringen av den nye batterifabrikken der.

Ny eier vil sikre arbeidsplassene og videre drift

For de tidligere ansatte i pukkverket er arbeidsplassene nå sikret. Holen lover at driften av pukkverkene både på Klodeborg og i Landvik skal fortsette med den tidligere arbeidsstokken.

 - Vi satser nå på å øke omsetningen, sier Holen

Tidligere eier og daglig leder i Kodeborg og Landvik pukkverk, August Kjerland, hilser den nye eieren velkommen.

 - Pukkverket får en ny, lokal eier som både har erfaring med pukkverk, er interessert i å drive videre og har finansiell styrke. Selskapet er nå i trygge hender. For meg er det også svært viktig og gledelig at jobbene til de ansatte er trygget.

Salgssummen offentliggjøres på første skiftesamling

Bobestyrer advokat Thomas Nordgård <i>Foto:  Mona Hauglid</i>
Bobestyrer advokat Thomas Nordgård Foto:  Mona Hauglid

Bobestyrer Thomas Nordgård i advokatfirmaet Hald & Co i Arendal, bekrefter overtagelsen.

 - Jeg kan bekrefte salg av hele virksomheten som et going concern. Boet er svært fornøyd. Prisen ønsker jeg ikke å kommentere. Den vil bli kjent i forbindelse med skiftesamlingen den 6. juli i år, skriver han i en sms til Veier24.

Solcelleanlegget Mendubim er på 531 megawatt (MW) og vil produsere 1,2 TWh årlig. Ifølge Scatec tilsvarer det omtrent 600.000 husstander.
Les også

Norske industrikjemper bygger gigantisk solprosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.