Renault med 37-tommer i døra

Renault med 37-tommer i døra

FRANKFURT: En flerbruksbil i betydningen både arbeid og fritid er det Renault-designerne har tatt fram med konseptet Frendzy som ble vist fram første gang på bilmessen i Frankfurt.

Tv i døra

Et av de mest oppsiktsvekkende designgrepene er at skyvedøra på høyresida har innmontert en 37-tommers tv-skjerm, koblet til en BlackBerry Playbook i dashbordet, der pizzabakeren eller rørleggeren kan reklamere for virksomheten sin.

Renaults konsept Frendzy peker trolig i retning av hvordan neste generasjons Kangoo vil se ut. Foto: Stein Jarle Olsen

Ved lasterommet er det RFID-sensorer som kan loggføre varene som går inn og ut.

På førersida, eller familiesida som Renault kaller det, har fireseteren dører som slår ut. Frendzy har en splittet personlighet, opplyser den franske bilprodusenten. Bilen kan stilles inn i arbeid- eller familiemodus, og speil og kupélys tilpasses bruken.

Flyinteresserte synes sikkert det er litt underholdende at designeren Deyan Denkov har latt seg inspirere av to ukonvensjonelle flyskrog som Airbus Beluga (ombygd A300-600 som frakter A380-deler) og Antonov 224 (sic, Renault mener sikkert An-124 eller An-225).

Serieproduksjon i gang

Frendzy er fjerde konsept som viser fram Renaults nye designstrategi som ble lansert i 2010. Det startet med den elektriske sportsbilen DeZir i Paris i fjor høst.

Les mer i denne saken: Renault med elektrisk måkevinge

I størrelse og form minner Frendzy ikke så rent lite om Kangoo som i elektrisk versjon ble vist fram nettopp her i Frankfurt for nøyaktig to år siden. Den har dessuten den samme drivlinja.

På forrige Frankfurtmesse hadde Renault med seg fire elbiler.

Les saken her: Flesket til med fire nye elbiler

Nå har serieproduksjonen startet for flere av disse. Den vesle bybilen Twizy, familiebilen Fluence og varebilen Kangoo, alle med etternavnet ZE, lanseres nå i november og desember. Sportslige Zoe kommer først på nyåret.

– Bilene er klare, og det er vi også. I løpet av det siste året har vi og vår alliansepartner Nissan tegnet kontrakter med 100 aktører som til sammen bygger 50 000 nye ladepunkter i Europa. Det begynner å gå opp for flere nå at elbiler er og blir en realitet, sa salgsdirektør Jérôme Stoll på presentasjonen.

Fluence lanseres i Danmark først, i oktober.

Les mer her: Nå selges batteribytte-elbiler

I Norge ser det ikke ut til at vi får noen elektriske Renaulter før langt ut i 2012. Den første modellen som skal tas inn er Kangoo.

Jérôme Stoll rullet inn i den vesle elektriske bybilen Twizy ZE som nå settes i produksjon. Foto: Stein Jarle Olsen

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.