HELSE

Raspberry pi, skyen og nyutviklete algoritmer kan hjelpe diabetikere

Ved lavt blodsukker trenger diabetikere karbohydrater. Å velge korrekt mengde er vanskelig, ofte blir det for mye. Nå har en masterstudent ved Universitetet i Tromsø og Universitetet i Milano-Bicocca uviklet en automatisk dosering som reduserer risikoen for overdosering.

Prototypen som i tre måneder har bidratt til å unngå berg- og dalbaneverdier i blodsukkeret til diabetikere etter at de har hatt lavt blodsukker.
Prototypen som i tre måneder har bidratt til å unngå berg- og dalbaneverdier i blodsukkeret til diabetikere etter at de har hatt lavt blodsukker. Foto: UiT
18. juli 2020 - 05:15

For diabetikere, type 1, kan for lavt blodsukker utløse en ubehagelig berg- og dalbanedans i blodsukkerverdier. Blodsukker måles i millimol per liter, hos normalt friske personer ligger det vanligvis i området 4 – 6 mml/l. Hos diabetikere svinger det over et betydelig større område, og om det synker tilstrekkelig lavt kan det oppstå farlige situasjoner. Blodsukkerverdier under 3 mml/l kan gi konsentrasjonsvansker, og symptomer som ligner på de man får når man drikker for mye alkohol. Diabetikere med lavt blodsukker blir av og til mistenkt for å være beruset.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.