INDUSTRI

Prøvd Uber? Her er den selvkjørende, flygende varianten

Håper å være i drift i 2017.

Aeromobil har planene klare for hvordan den flyvende bilen deres skal kunne både ta av, fly og lande automatisk. Og så eventuelt kjøre videre på veien om du ikke er helt ved destinasjonen.
Aeromobil har planene klare for hvordan den flyvende bilen deres skal kunne både ta av, fly og lande automatisk. Og så eventuelt kjøre videre på veien om du ikke er helt ved destinasjonen. Bilde: Aeromobil
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
17. mars 2015 - 15:18

"Er det den stiligste flyvende bilen som er laget?" spurte vi da vi skrev om den slovakiske flybilen Aeromobil ved prototyp-lanseringen i oktober i fjor. Nå er selskapet i gang med nye idéer.

– Autopilot finnes allerede

På South by Southwest-konferansen i Texas presenterte Aeromobil-sjef Juraj Vaculik nemlig planene for neste generasjon: Flygende biler du kan kalle opp som du gjør med taxitjenestene Uber og Lyft, og som flyr seg selv til destinasjonen.

– Selvkjørende teknologi kommer til bilen, men autopilot finnes allerede. Det finnes allerede systemer for å lande og ta av automatisk. Disse to teknologiene kan jobbe sammen, sier Vaculik til Mashable.

Les også: Én førerløs bil kan erstatte 14 vanlige biler

Spesifikasjonene klare

Og selv om det foreløpig er dårlig med regler og reguleringer for selvkjørende fartøyer, har Aeromobil planene klare. En hybridmotor skal gi cirka 1450 kilometer rekkevidde, omtrent dobbelt av det selskapet oppga da prototypen ble lansert.

Bilen skal ha fire seter, og et fallskjermsystem skal kunne bringe flybilen trygt ned til jorden om autopilotsystemet noen gang skulle feile.

Selskapet bak sier de ser for seg landingsstriper rett ved hovedveier, slik at bilene kan lande, trekke inn vingene og kjøre rett ut på veien.

Les også:

Merker store passasjerer med sjakkmønster - for å unngå at de blir en propp i nødutgangen

Sjekk James Bond-hemmeligheten som ligger gjemt i Tesla-kontrollpanelet

Denne superbilen må du trenes opp til å kjøre  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.