PRODUKSJON

Positive til Euralcom

- Dette er et godt industrielt alternativ for de ansatte og bedriftene som følger med i salget, sier konserntillitsvalgte Trond Brønstad i NITO til tu.no.

Det nederlandske industriselskapet har omfattende virksomhet i Europa og produserer bildeler for de fleste biltyper. Bare på ett område har Raufoss og Euralcom delvis konkurrerende produkter: Hjuloppheng for lastebiler.

- Her har vi bedre teknikk og prosess. Får vi bare produksjonen til å gå som planlagt, har vi et mye bedre produkt og posisjon.

Konsernsjef Ottar Henriksenmener Euralcoms overtakelse sikrer framtida både for de ansatte og bedriftene i Norge. - Raufoss blir et teknologisenter innen sine spesifikke produktområder i Euralcom, bedyrer han.

De ansattes representanter har vært informert om salgsprosessen av Raufoss-konsernet. Andre interessenter har vært på banen, men Euralcom foretrekkes av NITO-tillitsvalgte Brønstad og de ansatte.

- Ingenting tyder på at de har planer om å slakte og legge ned. Ved tidligere oppkjøp har de videreført drift.

Selv jobber han i en del av Raufoss som ikke hører til Euralcoms kjerneområde; messingbaserte produkter.

Her arbeider ca. 300 av konsernets totalt 700 ansatte.

- Vår skjebne er fortsatt uviss, sier Brønstad, som imidlertid er glad for at Raufoss ikke selges til aktører som sa rett ut at messingvirksomheten skulle legges ned.

Euralcom vil i løpet av desember gå gjennom de finansiell, juridiske og andre forhold.

Staten har vært med på forhandlingene og vært løpende orientert om prosessen sammen med de andre store eierne. Staten ved Næringsminister Ansgar Gabrielsen satte salgsprosessen i sving tidligere i år ved å uttale at staten ikke burde være store-eier i Raufoss. Stortinget har siste ord med i laget.

Euralcom håper på overtakelse fra januar 2003.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.