FORSVAR

Politiet vil avhøre amerikansk offiser på KNM Helge Ingstad

Var om bord som ledd i et utvekslingsprogram.

Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad fotografert onsdag 14. november. En amerikansk offiser som var om bord under havariet skal avhøres av politiet.
Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad fotografert onsdag 14. november. En amerikansk offiser som var om bord under havariet skal avhøres av politiet. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

En amerikansk offiser som var om bord på fregatten Helge Ingstad i forbindelse med et utvekslingsprogram, skal avhøres i etterforskningen.

Den amerikanske offiserens rolle om bord er et tema i politiets etterforskning, skriver Bergens Tidende. Offiseren var en av de 137 personene som befant seg om bord da fregatten kolliderte med tankskipet Sola natt til torsdag 8. november.

Før helgen bekreftet Forsvarsdepartementet overfor NTB at den amerikanske offiserer var om bord da de to skipene kolliderte. Lørdag bekreftet den amerikanske marinen det samme.

De som deltar i slike utvekslingsprogrammer, tjenestegjør normalt i om lag to år og regnes som fullverdige medlemmer av vertslandets marine.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.