PODKAST

Podkast: Han leder den norske datasikkerhetens høyborg

Ved NTNU på Gjøvik lærer de opp de som skal forsvare oss mot digitale trusler. Dem blir det stadig flere av.

Nasjonal vekter: Nils Kalstad er instituttleder for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU på Gjøvik.
Nasjonal vekter: Nils Kalstad er instituttleder for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU på Gjøvik. Foto: Odd Richard Valmot
28. jan. 2020 - 20:30

Nils Kalstad er instituttleder for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi og koordinerer aktiviteten i Center for Cyber and Information Security. Han er siv.ing. fra Institutt for matematiske fag og har en doktorgrad i informasjonssikkerhet fra Institutt for informatikk ved UiO.

På Gjøvik har NTNU svært bred aktivitet innen datasikkerhet. I tillegg til å utdanne nye sivilingeniører på feltet, trener de folk i datasikkerhet og holder kontakten med samarbeidspartnere i utlandet. Kalstad opplever at vi står overfor stadig mer sofistikerte motstandere som både vil ha penger og informasjon. Da må vi utvikle beskyttelse i minst like rask takt.

Senteret kan smykke seg med mange EU-prosjekter på området, og dagen før vårt besøk hadde de innkassert to til på over ti millioner kroner.

Dette er den andre episoden i en serie på tre fra NTNU Gjøvik.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. Produsent er Sebastian Storvik.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Mer podkast fra Teknisk Ukeblad Media

Hør gjerne også vår søsterpublikasjons nye podkast Dobbeltklikk. En podkast om IT, av Digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.