PODKAST

Playfinity flytter spillteknologien ut i friluft 

Norske teknologimiljøer er kjent for sine sensorer. Nå satser oppstartsselskapet Playfinity på å bruke teknologien verden over for å holde unge i aktivitet.

Pippa Boothman vil nå barn og unge som har lett for å falle fra når idretten blir krevende og alvorlig.
Pippa Boothman vil nå barn og unge som har lett for å falle fra når idretten blir krevende og alvorlig. Foto: Eirik Urke
Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
9. mars 2023 - 17:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

– Screen time is the fun time these days, sier kanadiske Pippa Boothman. Hun leder det norske oppstartsselskapet Playfinity, som har som mål å få barn opp av sofaen, bort fra spillkonsoller, PC-er og TV og ut i det fri. En oppgave som fremstår som mildt sagt krevende i dagens digitale univers. 

– Vi prøver ikke å slåss mot teknologien, men å finne bedre måter å bruke den på, forteller Boothman.

Det er helt andre ting enn luft inni denne ballen. <i>Foto:  Playfinity</i>
Det er helt andre ting enn luft inni denne ballen. Foto:  Playfinity

Så Playfinity lokker med sensorspekkede produkter for å lykkes med å få barn og unge i aktivitet ute. Blant produktene er sensorikk til å feste rundt ankelen, slik at du kan få målt hvor mange hopp du gjør på trampolinen. Statistikken oppdateres via en app du laster ned på mobilen, og det registreres i tillegg blant annet høyde og rotasjoner. Slik kan du måle deg mot andre tramplinehoppere i nabolaget – eller verden over.

Selskapet har også utviklet noe så unorsk som en sensorisert baseball. Hvor høyt og langt kaster du? Appen måler kastene dine og lar deg spille mot andre - eller bare mot deg selv.

I dagens podkast forteller Boothman også om hvordan det er å jobbe mot et verdensmarked fra Norge – og hva de neste målene er.

Teknisk sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.